Ostalo > Offtopic

Ishrana

(1/11) > >>

oldschool:
Zna li neko koliko gr zdravih mastiju treba ici po obroku.

Trenutna kilaza mi je 70 kg, i dalje treniram al ovog puta malo pametnije. 4 puta treniram tipa 1 dan trening, 1 odmor.
ishrana mi i nije nesto sredjena trenutno ali uglavnom hocu da:

U svakom 3 obroka budem imao proteine, zdravih masiju (UH sto manje da skinem salo sa stomaka)

Primer:

Ujutro:

100 gr steka ( ne znam tu koliko ima zdravih mastiju u steku)  1 filija crnog hleba sa puterom

Sta bih mogao iskombinirati naravno. Shvatio sam posle duge treninge da nema fajde od onog starog tretmana i da ne ide napred bez sredjene ishrane i naravno kvalitetan odmor. Doduse iako sam bio definisani bio sam slabiji nego sada xD.

Neke preporuke. Ja bih hteo ubaciti i pirinac al bojim se da se ne ugojim previse.

Trenutno treniram kod kuce...

Dali je pametnije dizati tegove eksplozivno brza ponavljanja i vise reps ili sporije?

Jogzy:
Generalni konsenzus je oko 1g masti na kg telesne tezine dnevno. U tvom slucaju 70g masti podeljeno na 3-4 kvalitetna obroka obroka. I ne mora da bude u svakom ista kolicina masti.

Procitaj ovo i prelistaj jos malo nutrition teme
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,31880.0.html

oldschool:

--- Citat: Jogzy  Septembar 26, 2021, 10:25:09 pre podne ---Generalni konsenzus je oko 1g masti na kg telesne tezine dnevno. U tvom slucaju 70g masti podeljeno na 3-4 kvalitetna obroka obroka. I ne mora da bude u svakom ista kolicina masti.

Procitaj ovo i prelistaj jos malo nutrition teme
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,31880.0.html

--- Kraj citata ---
Da samo jos da nadjem namirnice sa nezasicenim mastima??

Stevan Čerubdžić:
4x nedeljno trening je malo za cilj skidanja sala kako kazes a imas 70kg(osim ako si zensko).
Izvori dobrih masti su: bademi, orasi, maslinovo ulje, zumanca, omega 3 itd.
Ne moras u svakom obroku ih imati ali rasporedi tokom dana ukupan unos.

oldschool:

--- Citat: Stevan Čerubdžić  Septembar 26, 2021, 12:57:55 posle podne ---4x nedeljno trening je malo za cilj skidanja sala kako kazes a imas 70kg(osim ako si zensko).
Izvori dobrih masti su: bademi, orasi, maslinovo ulje, zumanca, omega 3 itd.
Ne moras u svakom obroku ih imati ali rasporedi tokom dana ukupan unos.

--- Kraj citata ---
TO je tako zbog trenutne ishrane mada aktiviracu se vise.
Sto se tice zdravih masti mislim od ishrane koje proizvode je dobro da uzimam ?

Znaci za mrsavljenje je najbolje protein i masti  dok UH drzimo na 0 tako?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju