Ostalo > Offtopic
Testosteron i uticaj na psihu
Stevan Čerubdžić:
Vidjao ljude koji su agresivni a imaju visok bf...
Jbt zivot
Pirat:
logika pod hitno da se uvede u sve osnovne i srednje skole, kao OBAVEZNI predmet
Pedja_Petrovic:
Negde sam bio okacio studiju gde bas ljudi sa MANJKOM T su mnogo agresivniji od ljudi sa viskom.
Ne pricam o vestakom povecanju nivoa T zloupotrebom lekova
Pirat:
Davno sam citao studije na tu temu, ali secam se da je snazan utisak bio da su sve moguce kombinacije realne i da taj scenario je vrlo moguc, ali stvar nije definitivno tako generalizovana, zavisi i na kom su uzorku radili... uvek idu glavna dva faktora koja se preplicu - genetska predisponiranost ka lucenju (unutrasnji), vaspitanje (spoljnji). Zatim ide socijalni koeficijent inteligencije, predjasnje iskustvo itd itd... drugim recima ti mozes imati vrlo testosteronski nadarenu osobu, ali svesnu recimo posledica, kao sto mozes imati nekog sa nizim lucenjem ali ga zabole za posledice, misljenje drugih itd itd npr, a mozes imati i totalno nekontrolisanu osobu koja je kombinacija ova prethodna dva, eto samo jedan mali plastican model... tako da preplice se mnogo puteva do agresivnosti
Ono sto je mozda najbolji testosteronski parametar, je koliko neko ima zivotne energije tj libido ali ne samo seksualni koji je obicno u kontekstu nego i generalno kao pokretacka energija, ali kako to izmeriti, ne znam iskreno i kako su i u studijama merili agresivnost realno, a ono sto ne mozes da izmeris ... :) te psiholoske studije to mi je kao da citam Bracu Grim...
Imaju recimo konkretno gledano direktne fizionomske veze agresivnost i razvice limbickog sistema i ona abdula oblangata, aktivnost prvog uslovljava agresiju da bi se zadovoljili primarni nagoni opstanka, a drugo na simpatikus
motorbike33:
--- Citat: Pedja_Petrovic Jul 30, 2023, 06:16:56 pre podne ---Negde sam bio okacio studiju gde bas ljudi sa MANJKOM T su mnogo agresivniji od ljudi sa viskom.
Ne pricam o vestakom povecanju nivoa T zloupotrebom lekova
--- Kraj citata ---
Ovo sam citao ovde negde na forumu 100%,to mi je prvo palo na pamet kad sam krenuo da citam temu.Agresiju i nervozu vise dize visok estrogen.Npr sto smo vise agresivni i nervozni kad spavamo par sati nocu pa smo sutra dan umorni,nadrkani,agresivni,ja sam primetio na meni vise puta...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju