to je neko moje licno generalno zapazanje ali pod spravama mislio sam na ozbiljne sprave, ne lat i donji kotur
sto se tice programa ima tu neoptimizovanih stvari koliko hoces... recimo scull crusheri se rade pre triceps na sajlama rack pulls zar to zaista neko radi hahahaha dobro ima retarda po teretanama oduvek ce ih biti... Deadlift petice ti je snap city... ali dobro, ja uvek kazem AKO... moraju i ortopedi od necega da zive 
Eto da budem iskren, progam kojeg sad radim sam iskopirao iz knjige Dorian Yates, kako sta piše to je njegova prva trening programa, od samog pocetka prije nego šta je ušao u ozbiljne vode Bodibildinga.
Rack pulls- tako sam ih napisao jel lik (Yates) ne radi mrtvo od poda nego spušta šipku negdje malo ispod kolena pa meni izgleda nešto u stilu rack pulls

Deadlift petice - tako je bilo naglašeno u knjizi Starting Strength programu, jedna serija x 5 ponavlanja... Isto i u 5x5 Stronglifts
od dna ka vrhu:
kredza za sada ne.. jer imas dosta sala za skidanje, pa svako zadrzavanje vode u telu ne ide u korist
L karnitine si bacio pare... popij al ubuduce da znas
ishrana ono nije bas napisana u detalje ali kalorijski ne znam kako si izracunao u svakom slucaju to je to. To je ono da ne mrsavis naglo ali da imas konstantan progres.
Popijem L-carnitin i ne kupujem ga više.. Ako ništa drugo, bar ima u njega Chromium

Ishrana:
Obrok 1:
1 mjerica whey + 80gr Ovsene + 250ml Mleko 1%
Obrok 2:
200gr piletinu + 100gr riža + salatu
Obrok3:
200 gr piletina + salatu
Obrok4:
5 kuhana jaja
Obrok5:
150 gr grčki jogurg 0% + 1 merica whey
Inače za računanje kalorija koristim aplikaciju FatSecret na androidu gde imaš opciju da uneseš tvoju namirnicu (pr. Whey, piletinu itd) i da napišeš Nutrition Label, jel nemaju sve namirnice u njihovoj databazi a i one šta imaju nekad i nisu tačne...
Tako da sve ovo šta sam napisao ja sam ga unio u aplikaciju ručno i tako računam.