Februar 03, 2026, 02:51:35 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.634 poruka u 18.803 tema - 21.051 članova - Poslednji član: Dinko
X3MShop banner

Autor Tema: Čist L-Citrulin ??  (Pročitano 220 puta)

Van mreže sstteefan

• Član
  • *
Čist L-Citrulin ??
« poslato: Januar 30, 2026, 05:46:26 posle podne »
Zanima me gda ima da se kupi čist l-citrulin ? I da li je tačno da prema nekim studijama čist citrulin direktno deluje na tkzv mtor signal i time pojacava anabolizam ? Problem je sto studije sugerisu oko 0,18gr citrulina po kg tezine za taj efekat sto značli da bi morao da pijem oko 35 grama suplementa l-citrulina dnevno šti mi deluje mnogo za stomak iako ga malo razblazim sa sodom bikarbonom

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
Odg: Čist L-Citrulin ??
« Odgovor #1 poslato: Januar 30, 2026, 08:26:53 posle podne »
Suluda ideja... nije zlato sve sto sija pa ni svaka studija koju iskopas. Citrulin ima ulogu za pumpu i kao takav u kombinaciji sa kredzom, nekada i kofeinom je super pre workout. Mimo tog konteksta nema ZNACAJNOG efekta. Nista nema ZNACAJAN anabolicki efekat kao testosteron, gh, insulin itd itd... tvoji ili sinteticki...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #2 poslato: Januar 31, 2026, 07:34:25 pre podne »
Zanima me gda ima da se kupi čist l-citrulin ? I da li je tačno da prema nekim studijama čist citrulin direktno deluje na tkzv mtor signal i time pojacava anabolizam ? Problem je sto studije sugerisu oko 0,18gr citrulina po kg tezine za taj efekat sto značli da bi morao da pijem oko 35 grama suplementa l-citrulina dnevno šti mi deluje mnogo za stomak iako ga malo razblazim sa sodom bikarbonom

Studije treba znati filtrirati.
Nisu sve studije relevatne.
Kod nas imas coveka koji je objavio studiju na uzorku od 15-16 ljudu (muskaraca), izneo neke zakljucke za koje on smatra da su u redu, i dirketno sudeluje u prodaji tog predemta sutdije. Sto je npr zabranjeno.Ako nista, moralno.

Studije se rade na hiljada uzoraka, rade se godinama.
Recenzije vrse ljudi koji pojma nemaju ko je radio studije i ljudi koji su adekvatni recezenti.
Studija mora biti objavljena u nekoj naucnoj publikaciji npr.
A da a publikacija mora imati adekvatan input itd itd itd itd itd..

Dakle, danas studija na netu koliko hoces.
Mozes pronaci i da cigarete imaju benefite npr......

Van mreže sstteefan

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Januar 31, 2026, 10:19:50 pre podne »
Suluda ideja... nije zlato sve sto sija pa ni svaka studija koju iskopas. Citrulin ima ulogu za pumpu i kao takav u kombinaciji sa kredzom, nekada i kofeinom je super pre workout. Mimo tog konteksta nema ZNACAJNOG efekta. Nista nema ZNACAJAN anabolicki efekat kao testosteron, gh, insulin itd itd... tvoji ili sinteticki...

Naravno da se ne može porediti sa hormonima ali me zanimalo da li ima jos neki efekat osim pumpe i da li je neko koristio u vecim dozama pure l-citrulin bez jabucne kiseline i kakva su iskustva po tom pitanju da bih znao okvirno sta mogu da ocekujem od njega.
Inace ovo je ta studija na koju sam naleteo https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00203.2016

Van mreže Pirat

« Odgovor #4 poslato: Januar 31, 2026, 10:50:13 pre podne »
nema benefita osim sto mozes da se proseres, za ime boga citrulin je jedna ak... mTORC1 je aktiviran kao i za svaki stimulus, to se desava i sa kreatinom ili bilo kojim vezbanjem. Da bi nesto uslo u klasifikaciju anabolnog reagovanja (vrednog paznje), moraš da imas značajniji dobitak...

Recovery i san na to baci akcenat... I onda gledaj rezultate na mesec dva... To je jedino sto se studijski dokazalo delotvornim. 

Ako hoces da budes u anabolnom stanju prirodno -  ishrana, san, dobro doziran trening, konstantan trening, suplementacija pomaze (kreatin, protein, kofein za trening, citrulin isto skroz ok). ALI konfigurisi da imas dobar san na to makar 3 meseca... kako bi hormoni bili dobro parametrizovani... I videces... e sada to je full time posao...
« Poslednja izmena: Januar 31, 2026, 10:54:50 pre podne Pirat »

Van mreže Pirat

« Odgovor #5 poslato: Januar 31, 2026, 11:00:14 pre podne »
MIslim ti probaj citrulin, ako mene pitas ako bih neki makros gurnuo eksperimantalno gore, to bi bio protein i leucin da postignem da drzim pozitivnu nitrogensku aktivnost sto je duze moguce , tj sto duzi period... Naravno vodi racuna da unosis dosta vode...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #6 poslato: Januar 31, 2026, 02:06:48 posle podne »
Citat
Inace ovo je ta studija na koju sam naleteo https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00203.2016
Izmeni poruku

studija je relevantna

Van mreže Pirat

« Odgovor #7 poslato: Januar 31, 2026, 02:15:09 posle podne »
pretpostavljam da si hteo da napises (i)relevantna

Van mreže Pirat

« Odgovor #8 poslato: Januar 31, 2026, 02:21:31 posle podne »
Stefane

Studija uopste pre svega nema dokaza kao i za sve sto se radi na misevima da li je to primenjiv mehanizam na ljude, vrlo nejasni dokazi za hipertrofiju. Znaci ona pokazuje da citrulin moze aktivirati mehanizme misicne sinteze i to u modelima potrhanjenosti. To apsolutno ne znaci da citrulin sam po sebi izaziva znacajnu hipertrofiju kod normalno hranjenih ljudi koji treniraju. Mesate ljudi jako cesto sta je mehanisticka studija a sta je klinicka. Nisi prvi koji je dosao sa idejom da dohvati jednu supstancu i u zelji da napravi progres pokusava da glorifikuje, to se stalno desava. Aktivacija bilo kog signala u telu, ne znaci da ce da ti da odredjeni efekat pre svega...

Van mreže sstteefan

• Član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Februar 02, 2026, 05:57:14 posle podne »
nema benefita osim sto mozes da se proseres, za ime boga citrulin je jedna ak... mTORC1 je aktiviran kao i za svaki stimulus, to se desava i sa kreatinom ili bilo kojim vezbanjem. Da bi nesto uslo u klasifikaciju anabolnog reagovanja (vrednog paznje), moraš da imas značajniji dobitak...

Recovery i san na to baci akcenat... I onda gledaj rezultate na mesec dva... To je jedino sto se studijski dokazalo delotvornim. 

Ako hoces da budes u anabolnom stanju prirodno -  ishrana, san, dobro doziran trening, konstantan trening, suplementacija pomaze (kreatin, protein, kofein za trening, citrulin isto skroz ok). ALI konfigurisi da imas dobar san na to makar 3 meseca... kako bi hormoni bili dobro parametrizovani... I videces... e sada to je full time posao...

Mislio sam na cist citrulin, a ne na citrulin+jabucna kiselina. Koliko znam cist citrulin nije tezak za stomak ?
Inace, shvatam sta ste napisali samo eto volim da eksperimentisem s vremena na vreme pa me je okvirno zanimalo sta mogu da ocekujem. Sa citrulinom imam bas malo iskustva. UGlavnom sam pio kreatin, beta alanin i standardno whey i vitamine, minerale
« Poslednja izmena: Februar 02, 2026, 06:00:23 posle podne sstteefan »

Van mreže Pirat

« Odgovor #10 poslato: Februar 02, 2026, 06:14:47 posle podne »
pa dobices proliv, kao sto to mozes i od vece kolicine arginina.. seti se sta te ak rade, tj kakav uticaj imaju, mozda ne prvog dana ali kroz nedelju sigurno, jedino od glutamina ces teze imati gatro tegobe pri vecim unosima.