Maj 05, 2026, 05:00:48 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.643 poruka u 18.806 tema - 21.058 članova - Poslednji član: bigcop
X3MShop banner

Autor Tema: Nizak test  (Pročitano 619 puta)

Van mreže LiftDatWeight

• Član
  • *
Nizak test
« poslato: Maj 02, 2026, 10:57:51 pre podne »
Zdravo svima,

Imam 26 godina i vec duze vreme primecujem kako imam lose raspolozenje, nemam libido, ne spavam dovoljno, uvek sam umoran i odlucio sam da uradim total test, rezultat je bio 3.6nmol/L, ostao sam bez teksta kad sam video taj rezultat. Na osnovu nekog znanja koje sam stekao citajuci razne teme na ovom forumu i istrazivanja po internetu odlucio sam da uzmem ova-mit 50mg svaki drugi dan (clomifen), on mi je toliko smetao, pocevsi od znojenja nocu u toku sna, do nedostatka pljuvacke i suvih ustiju ma koliko vode pio.

Posle mesec dana sam ponovio rezultate, ovog puta sam ubacio total test, LH i FSH. Total test je bio 3.9nmol/L, LH je 8.6 IU/L, FSH je 3.9 IU/L. Kad sam video da su LH i FSH normalni, izbacio sam clomid jer nema svrhe.
Treba mi savet, sta raditi dalje? Koje analize? SHBG i prolaktin? Zasto su LH i FSH normalni a test je nenormalno nizak?

Ne idem u teretanu odavno, misici mi nisu cilj, vec hocu samo testosteron da vratim u normalnim granicama, jer nizak test mi unistava i zivot i vezu.
Imam 69kg i 177cm, znaci nisam gojazan, misicni tonalitet je i dalje tu, samo sto su svi misici postali "meki", kao da uopste nema glikogena

btw metoda koju su koristili za rezultate je ECLIA.

Od suplemenata pijem fish oil, zinc chealed, vitamin d3 2000IU, bedoxin, OHB12 spricam jednom nedeljno

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
Odg: Nizak test
« Odgovor #1 poslato: Maj 02, 2026, 02:15:41 posle podne »
promena zivotnih navika, mlad covek, ne fali ti nista, ali zivotne navike verovatno katastrofa (lenjost, bez inicijative, tesko trpis zone diskomfora itd itd sledece je psihicki problemi poput anksioznosti, depresije)... Nazalost to je slika danasnjih mladih gen i neprirodnog stila zivljenja. E sad nekima nizi test ne smeta psihicki (sto je verovatno evolutivni korak), nekima smeta, imaju sve simptome low T itd... Pocni da vezbas, nemoj se pretrenirati, kako budes ulazio u telesnu formu doziranim treningom i jacom kalorijskom ishranom tako ces vratiti i libido i energiju itd... bez nekih dijeta i bahanalija, samo no alkohol, no cigarette, proetinski unos dobar, masti isto, uh za gorivo i bice to sve ok.