Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman

prvenstvo Srbije u powerliftingu

<< < (6/9) > >>

Polomac:
Nazalost ljudi moji ali stvari su takve,javasluk nevidjeni.No ljudi kao Rade,Katona i ostali,Pedjos i ostali vole to cime se bave pa bar publika da uziva.To je prica koja nebi imala kraja,a ovim ljudima nagrade ostaju licno zadovoljstvo,pehari,medalje i "bravo brate najbolji si".

Ted Arcidi:
pa uskoro nece imati ni kome da daju te medalje,posto mislim da niko ozbiljan nece ni izlaziti na takmicenje. U zadnjih godinu dana 5-6 ozbiljnih takmicara je napustilo powerlifting (ukljucujuci i Milana Jovanovica),a sto se strongmana tice mislim da vise i nema ko da nastupi. Koliko vidim da se odjednom,nazalost, svi okrecu takmicenjima u benchu, a to nikako nije zamisao powerliftinga. Takmicenja u benchu u svetu sluze za obaranje rekorda tj. kao dodatak triatlonu,a kod nas ce se ,izgleda,svesti na bench. Ja sam se nadao da ce nam bar stongmen preostati(tu smo bar dobijali neke pare),ali ni od toga nema nista. Mozda sam ja previse ozlojedjen nekim desavanjima, ali stvarno ne vidim buducnost sportova snage u Srbiji,daj boze da gresim

Polomac:
Sve to je strasno,ali krem svega toga budu neverovatno katastrofalna sudjenja.Prisustvaovao sam na mnogim takmicenjima u tom sportu,na srecu Rade dosada nije imao problema jer je jednostavno bio previse ubedljiv,ali cak i tada bi se palilo po neko crveno svetlo.Da,ono sto sam hteo reci znaci redovno se desava da momci padaju na cistim dizanjima,znaci ko to nije gledao nebi mogao ni da poveruje kako se sudi.Naravno onaj kome se namesta prolaz potrebno je samo da teret digne ma kako,glavom,nogama,samo da ode gore.Tako nesto je strasno gledati,a redovna je pojava.

Ted Arcidi:
Ja na srecu nisam imao takvih problema na takmicenjima(u IPF-u), ali zadnje dve godine nisam nastupao u powerliftingu tako da bas  i nisam u toku i ne znam ko sve sada sudi. Pravila su vrlo jasna i bar tu ne bi trebalo da postoje bilo kakve dilememe, ali u zemlji Srbiji je sve moguce. Ne znam kako Rade stoji sa cucnjem i mrtvim dizanjem,ali ako je priblizno dobar kao u bench-u za njega je prava buducnost u strongmanu(tu bar ima nekih para,cak i kod nas)

Polomac:
Rade je jak u svim vezbama,ali ne trenira kao power lifter.Mrtvo i cucanj ne forsira bas koliko sam primetio.Ucestvovao je na nekoliko Strong takmicenja,i bio je cetvrti,ok rezultat,ali..Problem je u tome sto nemamo potrebne rekvizite,tako da je on izlazio bez iskustva samo sa snagom iz teretane.Znas i sam Tede kakav je trening za to potreban.Imao je priliku da ide za Holandiju gde bi imao sve uslove,e sad kakve su mu odluke videcemo.Pozz

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju