Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman
Mrtvo dizanje-ako radite radite ga kako treba
filip85:
cilj kod mrtvog nije "pogađanje" nijedne mišićne grupe određeno, ako ti već na tako malim težinama osetiš zamor u donjim leđima, verovatno pogrešno radiš i sve vučeš leđima... lično bih zagrevanje odradio baš ovako kako je Milan napisao, prvih par serija sa malo većim brojem ponavljanja čisto kao zagrevanje, a onda kečevi samo radi podizanja CNS-a a bez preteranog zamora... meni manji skokovi više odgovaraju ali to je individualno...
milan0507:
Sad u oktobru smo se zagrevali na istom stalku i nisam primetio da je pravio skokove od 100kg.
ymir:
--- Citat: filip85 Januar 19, 2014, 02:42:22 pre podne ---cilj kod mrtvog nije "pogađanje" nijedne mišićne grupe određeno, ako ti već na tako malim težinama osetiš zamor u donjim leđima, verovatno pogrešno radiš i sve vučeš leđima... lično bih zagrevanje odradio baš ovako kako je Milan napisao, prvih par serija sa malo većim brojem ponavljanja čisto kao zagrevanje, a onda kečevi samo radi podizanja CNS-a a bez preteranog zamora... meni manji skokovi više odgovaraju ali to je individualno...
--- Kraj citata ---
Znam znam, ne koncetrisem se ja na misic nego na dizanje nego sam samo rekao da sam osetio zagrejanost u ledjima, a i ledja su mi jedna od najslabijih partija.
I da poceo sam da radim sumo mrtvo, nekako mi vise odgovara, ne znam zasto.
Meni su kecevi padali u 5 seriji, nekako mi taman bilo, pa se sada cimam da mi ne bude mnogo onliko serija koliko je Milan rekao.
milan0507:
Ako ti je max 230 ne moze dvojka a 170 da re umori. Ti skokovi od 100kg te nece zagrejati i slomice te. Uostalom, u ek imas mogucnost da probas nasvoju osgovornost. Sto Pedja kaze-empirija :)
ymir:
--- Citat: milan0507 Januar 20, 2014, 06:10:35 pre podne ---Ako ti je max 230 ne moze dvojka a 170 da re umori. Ti skokovi od 100kg te nece zagrejati i slomice te. Uostalom, u ek imas mogucnost da probas nasvoju osgovornost. Sto Pedja kaze-empirija :)
--- Kraj citata ---
Nije mi jos max, ali bi trebalo da bude :)
Ja sam najvise radio skokove od 40kg tj. po 2 ploce od 20kg.
I onda padne da ovako idem 60, 100, 140, 180 i onda tek kecevi, 210, pa 220kg.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju