Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman
Ted Arcidi " critical bench " program
Ted Arcidi:
iz mog licnog iskustva ovaj potisak za ramena na trecem treningu je potpuno suvisan i ja ga ne radim kada koristim ovaj program,ali u izvornoj verziji je tako predvidjeno i zato sam ga i ostavio u programu,verovatno nekome odgovara
Polomac:
Kod mene vezbaci u teretani rade smit potisak ispred,i nema povreda.Glavna vezba za povrede je upravo potisak iza vrata koji dovodi ramene misice i zglobove u veoma nepovoljan i neprirodan polozaj.Inace ako neko misli da ce neko nesto izgubiti izbacivanjem te vezbe,gresi.Radom potiska isred mozete raditi sa vecim teretima koji mogu jace angazovati bela vlakna a time i veci rast i snage i misica,i to bez nepotrebnog rizika.Zaista vise je retko videti nekog vrhunskog bildera i danas dizace koji izvode potisak iza vrata.Tako da je nas Ted potpuno u pravu sto je izbacio ovu vezbu.
Ted Arcidi:
Ne nisam ja izbacio ovu vezbu,vec sam je izbacio sa treceg treninga,a na prva dva radim stojeci potisak ispred glave. Verovao ti meni ili ne ,veci problem sa ramenom mi pravi potisak na smitu nego sa slobodnim tegom, ni sam ne znam zasto
Polomac:
Eto i to se desava.Nego uopsteno sam mislio samo na potisak iza vrata kao losu opciju,a svi potisci ispred su manje rizicne i dobre vezbe.Smit ispred,stojeci prednji koji ti radis,sedeci prednji pres.
aragorn:
Citat:
"Smit ispred,stojeci prednji koji ti radis,sedeci prednji pres."
I agree!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju