Poljska dominirala WSM 2007!Ljubiteli strongmana iz cijelog svijeta su ove godine zaposijeli Anaheim u Californiji.
Zadnjeg dana ovogodisnjeg WSM takmicenja,
Mariusz Pudzianowski je uspio da preotme titulu
Philu Pfisteru i tako zabiljezi svoj cetvrti trijumf u proteklih pet godina.
Car WalkPrvi event dana je bio
Car Walk. Takmicari su morali nositi automobil, tezak 400 kg, najdalje sto su mogli u maksimalnom vremenu od 75 sekundi. Cilj se nalazio na 25 metara, tako da ko god je imao najbolje vrijeme je i pobijedio.
Kevin Nee iz SAD-a krenuo je jako, i uspio prenijeti auto preko cilja u vremenu 24,09 sekundi.
Mark Felix iz Engelske je uspio isto, ali su mu bile potrebne 22,18 sekunde. Nakon svog performansa je izjavio:
“Bilo je izuzetno tesko, problem je sto ne vidite ciljnu liniju, tako da ne znate koliko jos morate ici”Phil Pfister (SAD) je pokusao sve kako bi stigao na podijum. Daljinu u ovoj vjezbi je pokrio za 23,75 sekunde.
Najjace atlete
Terry Hollands, Sebastian Wenta (Polska) i Mariusz Pudzianowski (Poljska) su bili najbolji u ovom eventu. Wenta je zavrsio za 20,01 sekundi, Hollands za 19,50 sekundi, a Pudzianowski nakon 14,62 sekundi!.
Sa ovim performanson Poljak je osigurao cetvrtu titulu. Nakon sto su ga upitali za komentar izjavio je:
“Veoma sam srecan, ove godine sam pokazao da sam najbolji. Ali, ja zelim pet titula. Vraticu se sledece godine i bicu jos snazniji!” Atlas StonesDrugi event dana su bili Atlas Stones.
Dave Ostlund (SAD), Hollands i Wenta su zabiljezili najbolja vremena.
Pfisteru je za svih pet bilo potrebno 20,83 sekunde. I pri tom je osigurao cetvrtu poziciju u ovom eventu.
Ostlund je bio brz I svih pet podigao za 19,88.
Hollandu je trebalo 19,58 sekundi, nesto sporije od Wente koji je svih pet podigao za 18,75. Poljak je time osigurao drugo mjesto dok je Hollands uzeo trece.
Top tri ovogodisnjeg MET-Rx World's Strongest Man takmicenja su na kraju bili:
1: Mariusz Pudzianowski (Poljska)
2: Sebastian Wenta (Poljska)
3: Terry Hollands (Engleska)Poljaci su dominirali, a Phil Pfister nije uspio odbraniti svoju proslogodisnju pobjedu. Vidjecemo da li ce biti drugacije 2008.
Detaljnije imate na...
http://www.theworldsstrongestman.com/wsm/index.html