Jul 24, 2024, 06:19:42 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.248 poruka u 18.759 tema - 20.965 članova - Poslednji član: CharlesGus
X3MShop banner

Autor Tema: YAMAMOTO SERBIA ARTICLES  (Pročitano 184425 puta)

Van mreže WeltZumerr1222

  • Član
  • *
  • Poruke: 11
Odg: YAMAMOTO SERBIA ARTICLES
« Odgovor #195 poslato: Mart 11, 2024, 07:41:05 pre podne »
Sto je procenat telesne masnoce nizi to vase telo postaje sposobnije u skladištenju  hranljivih materija u mišićima (kao mišićnom tkivu ili glikogenu) ili u jetri (kao glikogen), a manje efikasno na čuvanju tih hranljivih materija kao bodyfat.

• Ključ za čistu i zdravu misicnu masu je deljenje hranjivih sastojaka ( B,UH.M), a što je niži procenat BF, to bolje vaše telo i ono postaje masina za adkevatno koristenje gradivnih materija.

• Problem sa prljavim "bulkovanjem" je verovali ili ne  hiperplazija masnih ćelija! DA- HYPERPLASIA😱😱😱

• Masne ćelije su kao male vrećice. Što više masti stavljate u vrećice, to će vrecice biti veće-logicno. Međutim, vrećice ne može zadržati toliko masti.

• Naše telo je fantastična mašina za skladištenje, izgrađena za preživljavanje. Kao rezultat toga, može povećati skladištenje masti dodavanjem više masnih ćelija.🤔

• Što više masnih ćelija imate, to je lakše za vaše telo da skladišti masti. Ovde dolazi do problema.

• Kada "preterujete u uzivanju sa hranom" tokom duzeg perioda, vaše telo povećava broj masnih ćelija. Dok postojeće masne ćelije nastojite učiniti "manjim" Fat Lose Training je obicno u pitanju (gubitak masti),trebalo bi znati da postoji nesto gore- nemoguće je ukloniti masne ćelije bez operacije.One najtvrdje i one najupornije.😎

• Kao sto vaše telo može dodati masne ćelije (hyperplasija), ali ih ne može ukloniti samoostalno ..

• Ovo je veliki problem: što više masnih ćelija imate, lakše je da vaše telo skladišti masti. Dakle, dodavanjem novih masnih ćelija u svoje telo stvarno vam je bolje da dobijete telesne masti, nego da ih pokusavate izgubiti a u stvari ih dobijate!

• Ako imate pristup da cete da jete sve sto zelite, možete podstaknuti hiperplaziju adipocita, što će otežati jos vise gubitak masti i stvoriti okruzenje da dobijete masti lakse nego ikada.😱

#yamamoto #yamamotoserbia

Hvala na dijeljenju ovih informacija! Raspravljanje o odnosu između procenata telesne masnoće i skladištenja hranljivih materija u mišićima i jetri je zaista korisno.

Van mreže WeltZumerr1222

  • Član
  • *
  • Poruke: 11
Odg: YAMAMOTO SERBIA ARTICLES
« Odgovor #196 poslato: Mart 22, 2024, 11:13:18 pre podne »
BRZI OPORAVAK POSLE TRENINGA!

Kada ste se namerili da unapredite formu i povećate kilažu i mišićnu masu, ne samo da je potrebno da trenirate jako, već vam je potreban i kvalitetan i brz oporavak. https://atelierrebul.hr/shop/category/mirisi-za-dom-22

Par dobrih suplemenata, poput kreatina, whey proteina pada vam na pamet. Ali, odskora prisutan je i novi igrač, koji izgleda da može pospešiti vaš oporavak, čineći ga bržim i boljim.Radi se o Methylsulfonylmethane, poznatijem kao  “MSM”. Može se naći u voću i zelenom povrću, a nalazi se i u našem organizmu u redovnim uslovima. Kravlje mleko je jedan od najčešćih izvora MSM u regularnoj ishrani, iako se može naći i u kafi, pa i pivu.
MSM ima antiinflamatorno i antioksidativno dejstvo, a često se preporučuje i kod bola u zglobovima i upala kod osteoartritisa.


Skorašnja studija u Majamiju bavila se uticajem MSM na oporavak od težinskog treninga.
Treba istaći da je studija bila probna, jer je uključila manji broj ispitanika, kako se ne bi odmah na početku ulagale velike količine novca. Osam ispitanika zdravih, koji vežbaju koko 150 minuta nedeljno, izabrano je da uzima ili 11/2grama MSM dnevno, ili 3g dnevno tokom 28 dana pre i dva dana nakon testiranja na treningu.


Pre i nakon 28 dana suplementacije, ispitanici su izvodili 18 serija ekstenzije nogu, kako bi izazvali oštećenja mišićnih vlakana. Od prve do petnaeste serija je izvođenja sa 10 ponavljanja,  dok su serije 16-18 izvođenje do otkaza, uz težine od 70% RM.

Mišićna upala, umor, prisustvo antioksidanasa u krvi i nivo homocistina u krvi meren je pre i nakon vežbanja, kao i pre i posle suplementacije MSM.

Performanse na treningu su takođe merene pre i nakon suplementacije.

Rezultati su sledeći: mišićna upala je bila manje izražena u grupi koja je uzimala 3g MSM, nego ona koja je uzimala 11/2 g. Umor je umanjen korišćenjem suplementacije u obe grupe.
Nivo antioksidanasa je znatno uvećan, dok je nivo homocisteina umanjen u obe grupe. Nije primećena razlika u ukupnim performansama na treningu u obe grupe.

Iako su rezultati ove studije pozitivni  ii du u korist suplementacije MSM, treba opet naglasiti da se radilo o probnoj studiji, sa malim brojem ispitanika. Ipak, zaključci ove studije itekkao su ohrabrujući za naredne, koje će biti obimnije i detaljnije, pa ćemo sa više sigurnosti moći da utvrdimo uticaj suplementacije MSM na kvalitet i brzinu oporavka nakon težinskog treninga.
Hvala na deljenju ovih informacija o suplementaciji MSM-om i rezultatima studije o uticaju MSM-a na oporavak nakon teškog treninga.