Pošto poznam Mirkov način treniranja i njegove sparing partnere mislim da on ima jeben problem koji ga limitira u ostvarivanju cilja koji je zacrtao osvajanje pride pojasa,a taj problem se zove doping.
Na ovakav način treninga i ishrane a pogotovo dodacima i svim ostalim što ostali borci koriste u enormnim količinama on je mala beba i mislim da je pravo čudo što uopće ovako dobro stoji u okršajima sa drugim borcima.To je zahvaljujući samo njegovom velikom talentu za borilačke sportove.Kad bih otišao van i spremao se npr.u SAD-u ili nekoj drugoj zapadnoj destinaciji mislim da bi mu šanske bile daleko veće.
Nikako se ne slazem! Jer MMA nije krcanje dopingom i gradnjenje krute misicne mase! Pogledaj borca pod JAMES se zove 120kg cistih misica, neman, izgleda kao Body builder, ili Randleman, nista ne mogu na tehniku Randleman ide na neku explozivnost koja opadne za par min a ovaj drugi je snazan kao bik ali sporiji od moje babe, tako da nije bas u kemiji sve, talent a onda ostalo,a bogami Mirku i ne treba fizika po mom misljenu! Bob Sapp je ima 160kg a pogledaj kako se bori kuzis???
Samo nesto da razjasnimo ako neki mma borac svojim fizickim izgledom ne podsjeca na bodybuildera to NIKAKO NE ZNACI da ne koristi aas, doping ili sta vec, ok potpuno je moguce da je Mirko "natural" (da upotrebim taj prilicno bezveze izraz), nikada nisam razmisljao o tim stvarima, ali polazeci od sebe, i da sam u njihovoj kozi, znaci u mogucnosti da zaradim veliki novac i da pri tom mogu da platim najkvalitetniji aas, da angazujem ljude koji ce mi pomoci da ga na pravilan nacin koristim i tako sacuvam svoje zdravlje, ne bih ni jednog sekunda razmisljao i naravno iskoristio svaku mogucnost da unaprijedim svoje pripreme i da sebe dovedem u maksimalnu formu, plus razmislite koje su mogucnosti brzeg oporavka brojnih povreda koje se desavaju na treninzima u rvanju , kickboksu, mislite da bi mi bilo pametno ne iskoristiti svu hemiju potrebnu da na mec izadjem potpuno zdrav?
Iskreno ne vjerujem da su vrhunski borci toliko neobrazovani i da sebi uskrate koristi od dopinga...
Pod okriljem UFC-a se desava da s vremena na vrijeme neko padne zbog dopinga, pa je tako UFC sampion Josh Barnett pao na testu i oduzet mu je pojas, Tim Sylvia isto tako, i mnogi drugi, za Pride ne znam slucajeve, ali vjerujem da su ovi uhvaceni a da gotovo svi koriste neku vrstu dopinga...
Da se vratim na pocetak, u stvari to sto me je i postaklo da ovo napisem, razmislite samo kako izgledaju biciklisti (def.ljudi sa po 120kg misica jel?) e pa to je vjerovatno sport sa najvise dopinga... Bodybuilderi se stalno vezuju za aas zato sto njihov izgled podstice ljude da misle o tome, a u stvari svi ili gotovo svi vhunski sportisti ga koriste...