Pozdrav! Imam 18.5 godina. Visok sam 177cm, a tezina 72kg. Od suplemenata koristim samo 100% whey protein. Treniram malo jače od 2 godine, ali sam pravio pauze uglavnom zbog gubitka motivacije i nedovoljnog poznavanja ishrane i treninga. Sad treniram redovno 5-6 puta nedeljno i mislim da sam sad konačno svhvatio ( ili bar tako mislim ) neke stvari što se tiče treninga i ishrane, ali i dalje ima stvari o koje su mi nejasne. Bio bi vam veoma zahvalan ako bi mi odgovorili na sledeca pitanja: 1. Da li imam dobru genetiku? ( postavio sam 2 slike) 2. Da li bi imao brzi napredak kada bi uzimao i kreatin, aminokiseline ili nesto drugo? 3. Za koliko bi vremenski mogao da dodjem do 80kg pod uslovom da se ispravno hranim i treniram? 4. Kako da dobijem masu, a da pritom ostanem i izdefinisan ( ako je to uopste moguce priordnim putem ) ? To bi uglavnom bilo sve, u principu najvise me zanima moja genetika..Nadam se da ce te odgovoriti, pozdrav!
1. Sta je to genetika za tebe
2. Kreatin ce ti pomoci, ali to je vrlo mala pomoc, bcaa ti nisu potrebni sem ako nisi na nekoj definiciji
3. To niko ne moze da ti kaze, 8 kg nije tesko dobiti, ali 8 kg misica je mnogo, neki za to rade godinama
4. Nemoj da ides preko 500 kcal u plusu, i pored toga ces dobiti salo, ali ce biti minimalno tj. lako ces se srezati