Decembar 02, 2021, 10:20:25 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
416.089 poruka u 18.484 tema - 20.434 članova - Poslednji član: Benac
X3MShop banner

Autor Tema: Problem sa hormonima  (Pročitano 2264 puta)

Van mreže Aleksandar_pa

  • Član
  • *
  • Poruke: 10
Problem sa hormonima
« poslato: Oktobar 06, 2021, 08:28:09 posle podne »
Pozdrav svima na forumu!
Čitajući forum rešio sam da izložim ovde svoj problem u nadi da ću dobiti neke savete i smernice kako da ga rešim.

Imam 28godina.
Pre otprilike 3 godine imao sam problema sa stresom, potencijom. Jutarnje erekcije su nestale, imao sam problema i sa devojkama. Ispostavilo se da mi je TSH bio povisen (oko 6) a t3 i t4 su bili u referentnim vrednostima. Lekari su mi rekli da nije za sada nikakav problem i da pratim stanje.
Na tome se sve zavrsilo.
Danas sam uradio posle 3 godine ponovo analize jer mi se i dalje vise manje desavaju problemi sa erekcijom.
Mislio sam da probam suplementaciju jodom(lugolov rastvor). Da li je to dobra ideja? Ili nesto drugo?

Ne uspevam da ubacim sliku pa cu napisati rezultate

TSH 7.27.    Ref 0.27-4.2
T3 1.34.   Ref 1.3-3.1
T4 86.02.  Ref 66-181
Testosteron 21.35.  Ref 8.64-29
« Poslednja izmena: Oktobar 06, 2021, 08:41:29 posle podne Aleksandar_pa »

Van mreže Stevan Čerubdžić

  • Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • *****
  • Poruke: 9.881
  • HYPERTROPHY SPECIALIST
    • INSTAGRAM PROFIL
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 06, 2021, 08:41:29 posle podne »
Ziveces 100 godina.
Mozes da dodas jod, vidi da je kelp oblik.
I bilo bi dobro da uradis slobodan testosteron, jer ukupan trenutno u ovom slucaju nista ne znaci.
Moguce da su erekcije razlog manjka slobodnog testosterona jer stitna jeste blago usporena, odatle povisen tsh, al opet ne utice to toliko na libido, bices malo lenj i mrzovoljan al dalje od toga nece ici.
-Fitness/Bodybuilding
-Licni/Online treninzi
-Plan/korigovanje ishrane/treninga za postizanje zeljenih rezultata
-Saveti dostupni 24/7
https://www.facebook.com/stevan.cerubdzic
https://www.instagram.com/i.am.ambition_/
-kontakt 0607354440

Van mreže Stevan Čerubdžić

  • Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • *****
  • Poruke: 9.881
  • HYPERTROPHY SPECIALIST
    • INSTAGRAM PROFIL
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 06, 2021, 08:43:15 posle podne »
Odradi estrogen, prolaktin, kortizol, slobodan test, i slobodan t4. Pa mi okaci ovde da vidim i te nalaze.
-Fitness/Bodybuilding
-Licni/Online treninzi
-Plan/korigovanje ishrane/treninga za postizanje zeljenih rezultata
-Saveti dostupni 24/7
https://www.facebook.com/stevan.cerubdzic
https://www.instagram.com/i.am.ambition_/
-kontakt 0607354440

Van mreže Aleksandar_pa

  • Član
  • *
  • Poruke: 10
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 06, 2021, 08:49:34 posle podne »
Hvala Stevane na brzom odgovoru.
Kako kelp oblik joda? Koji bi mi preporučio? Našao sam nekog lika koji sam pravi lugolov rastvor, pa sam mislio taj ako je ok?

Nosam napisao rezultat anti TPO  antitela koji je 441.3.     a trebalo bi da bude manje od 34. Dakle tu sam daleko iznad referentnh vrednosti. Da li treba da brinem zbog toga?
Uradiću i ovo ostalo pa se javljam.
« Poslednja izmena: Oktobar 06, 2021, 08:56:33 posle podne Aleksandar_pa »

Van mreže Stevan Čerubdžić

  • Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • *****
  • Poruke: 9.881
  • HYPERTROPHY SPECIALIST
    • INSTAGRAM PROFIL
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 06, 2021, 09:11:36 posle podne »
Pa to ti je pocetni stepen hashimoto sindroma, al treba da se posavetujes sa endokrinologom, on ce te poslati i na UZ da vidi dal mozda ima nekih anomalija na zlezdi.
Samo upisi kelp suplement, ne mozes omasiti.
To je jod iz algi.
-Fitness/Bodybuilding
-Licni/Online treninzi
-Plan/korigovanje ishrane/treninga za postizanje zeljenih rezultata
-Saveti dostupni 24/7
https://www.facebook.com/stevan.cerubdzic
https://www.instagram.com/i.am.ambition_/
-kontakt 0607354440

Van mreže Stevan Čerubdžić

  • Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • *****
  • Poruke: 9.881
  • HYPERTROPHY SPECIALIST
    • INSTAGRAM PROFIL
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 06, 2021, 10:52:03 posle podne »
Jel bi mogao da okacis ovde sliku forme, ili meni da posaljes privatno, zamagli faci itd slobodno
Jer ovako dobar lipidni panel i enzime jetre jako retko vidjam, zato i kazem ziveces 100 godina, pa pokusavam da nadjem neki sablon.
-Fitness/Bodybuilding
-Licni/Online treninzi
-Plan/korigovanje ishrane/treninga za postizanje zeljenih rezultata
-Saveti dostupni 24/7
https://www.facebook.com/stevan.cerubdzic
https://www.instagram.com/i.am.ambition_/
-kontakt 0607354440

Van mreže Pedja_Petrovic

  • Admin
  • Super-heavyweight Member
  • ********
  • Poruke: 44.943
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 07, 2021, 08:20:54 pre podne »
Citat
rezultat anti TPO  antitela koji je 441.3.     a trebalo bi da bude manje od 34.

moje misljenje je svakako da bi trebalo upravo zbog ovoga da se obrati ENDO da uradi UZ ili cak magnet i stitastie i hipofize....

kao sto je steven rekao,

t3 na granici da bude ISPOD dok je tpo VEOMA VEOMA iznad....

Van mreže Aleksandar_pa

  • Član
  • *
  • Poruke: 10
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 07, 2021, 05:44:01 posle podne »
Odradio sam analize koje je Stevan tražio, i rezultati su sledeći:

Kortizol. 482.7.    Ref 133-537
Prolaktin 425.5.   Ref 86-324
Estradiol 103.5.   Ref 28-156
ft4. 14.13.            Ref 12-22

Free Testosteron će biti gotov tek za par dana.
Dakle,prolaktin mi je povišen.
Inače, pre 3 godine i jesam bio kod specijaliste sa rezultatima TSH za nijansu boljim nego sada, sa preko 400 antitela i oni su mi rekli da ce to jednog dana biti za terapiju,ali jos uvek nije i da dođem na kontrolu za godinu dan,sto ja nisam uradio,niti sam radio nalaze za to vreme sve do juče.


Van mreže Stevan Čerubdžić

  • Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • *****
  • Poruke: 9.881
  • HYPERTROPHY SPECIALIST
    • INSTAGRAM PROFIL
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 07, 2021, 05:50:31 posle podne »
Pa verovatno je pocetni stepen hashimota, ali kad su tako visoka antitela treba uvek da se odradi i ultrazvuk stitne zlezde, pogotovo jer su neutrofili niski.
Prolaktin jeste malo povisen al to ne znaci nista, jer je verovatno reakcija na ubod. Sacekacu jos free testosteron da vidim, jer po ovom libido ne bi smeo da bude los.
-Fitness/Bodybuilding
-Licni/Online treninzi
-Plan/korigovanje ishrane/treninga za postizanje zeljenih rezultata
-Saveti dostupni 24/7
https://www.facebook.com/stevan.cerubdzic
https://www.instagram.com/i.am.ambition_/
-kontakt 0607354440

Van mreže Aleksandar_pa

  • Član
  • *
  • Poruke: 10
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 07, 2021, 05:57:51 posle podne »
Veruj mi da je potencija losa. Menja se,ali nikad nije onako kako bi trebalo da bude u mojim godinama.
Ovo je prvi put da sam radio nalaze ovih hormona.
Pre 3godine sam radio testosteron i bio je 12(ref 8-29). Radio sam i free test tada ali se ne secam tačno rezultata,sem da je on bio u gornjoj polovini ref vrednosti.
A za libido sam tada uzimao sve. Zma,testo rol,terminator, čini mi se jos neki tribulus i tribestan. I nisam osecao nikakvo poboljsanje.
Tako da mi jedino pada na pamet da je ovaj prolaktin,ili tsh.
Kako bi mogao da spustim prolaktin,postoji li neki suplement ili...?

Van mreže Aleksandar_pa

  • Član
  • *
  • Poruke: 10
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 07, 2021, 05:59:43 posle podne »
U slučaju da je taj hasimoto, mora li to da znaci da sam osudjen na uzimanje hormona ili moze da se popravi i to? Ima li neko oskustva sa tim?

Van mreže Stevan Čerubdžić

  • Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • *****
  • Poruke: 9.881
  • HYPERTROPHY SPECIALIST
    • INSTAGRAM PROFIL
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 07, 2021, 06:07:09 posle podne »
U slučaju da je taj hasimoto, mora li to da znaci da sam osudjen na uzimanje hormona ili moze da se popravi i to? Ima li neko oskustva sa tim?
To je neizlecivo jbg.
Uzimaces eutirox al nije to nista strasno. Ne steti nikako samo ti regulise rad stitne zlezde.
-Fitness/Bodybuilding
-Licni/Online treninzi
-Plan/korigovanje ishrane/treninga za postizanje zeljenih rezultata
-Saveti dostupni 24/7
https://www.facebook.com/stevan.cerubdzic
https://www.instagram.com/i.am.ambition_/
-kontakt 0607354440

Van mreže Aleksandar_pa

  • Član
  • *
  • Poruke: 10
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 07, 2021, 06:10:43 posle podne »
Veruj mi da je potencija losa. Menja se,ali nikad nije onako kako bi trebalo da bude u mojim godinama.
Ovo je prvi put da sam radio nalaze ovih hormona.
Pre 3godine sam radio testosteron i bio je 12(ref 8-29). Radio sam i free test tada ali se ne secam tačno rezultata,sem da je on bio u gornjoj polovini ref vrednosti.
A za libido sam tada uzimao sve. Zma,testo rol,terminator, čini mi se jos neki tribulus i tribestan. I nisam osecao nikakvo poboljsanje.
Tako da mi jedino pada na pamet da je ovaj prolaktin,ili tsh.
Kako bi mogao da spustim prolaktin,postoji li neki suplement ili...?


Van mreže Stevan Čerubdžić

  • Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • *****
  • Poruke: 9.881
  • HYPERTROPHY SPECIALIST
    • INSTAGRAM PROFIL
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 07, 2021, 06:16:32 posle podne »
Prolaktin nije uopste pretarane povisen i to nije bas realna vrednost, znaci kad tako vadis bez da igla odstoji pre vadjenja krvi uvek nivoe kortizola i prolaktina umanjujes za 10 20%. Znaci hormonski sa tobom je sve ok, ukupan testosteron je vise ka gornjoj granici, estrogen je dobar.
Znaci trebalo bi da se posavetujes sa endokrinologom oko stitne zlezde i da mu kazes za problem sa libidom, mada i stitni hormoni nisu toliki problem, jesu manji nego inace ali ne toliko manji da se dize panika. Ako se ni pored terapije ne popravi libido onda je psiholoski problem.
E sad ima tu vise strana problema. Da li nemas seksualnu zelju? Da li imas problem da odrzis erekciju, da li uopste nema erekcije kad treba da je bude?
I ne, resenje  nije u steroidima iako sad mislis da je to jedini izlaz, steroidi samo mogu da pogorsaju trenutnu situaciju.
Nisi prvi kome sam ovom reko ko je bio u slicnoj situaciji al nazalost vecina ne poslusa...
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2021, 06:22:02 posle podne Stevan Čerubdžić »
-Fitness/Bodybuilding
-Licni/Online treninzi
-Plan/korigovanje ishrane/treninga za postizanje zeljenih rezultata
-Saveti dostupni 24/7
https://www.facebook.com/stevan.cerubdzic
https://www.instagram.com/i.am.ambition_/
-kontakt 0607354440

Van mreže Aleksandar_pa

  • Član
  • *
  • Poruke: 10
Odg: Problem sa hormonima
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 07, 2021, 06:26:31 posle podne »
Na sva tri pitanja odgovor je da. Mada samo se jednom desilo da nisam imao erekciju kada je trebalo da je bude. Uglavnom bude kao kod čoveka od 50 ili 60 godina po nekom mom misljenju,jer je to ranije sve bilo mnogo bolje. E sad ,promena se nije desila preko noci tako da ja vise ne mogu ni da se setim od kad ja imam smanjen libido i ostalo. Ali sam siguran da je okidač bio dugotrajan stres.
Znam da bi uzimanje sintetickog testa bilo los izbor,nisam razmisljao u tom pravvu.
Mene najvise brone sto skoro nikada nema jutarnju erekciju. Bas retko.
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2021, 06:33:21 posle podne Aleksandar_pa »