Ne mogu da se ne dotaknem ove teme.
Ljeto je za nama, ali smatram da je upravo sada pravo vrijeme za pocetak priprema za iduce... Cura sam. Znaci nije potrebno pretjerano nagalsavati da ga i JA IMAM... Prema mojim saznanjima DOTICNI CE UVIJEK BITI PRISUTAN... NEUNISTIV JE!!!... Sta god da mi ucinile!!!...
To je losa vijest... Ali, tu je i dobra vijest , a to je da ga je MOGUCE UCINITI NEVIIDLJIVIM! 8)To je nas cilj. Međutim, to podrazumjeva PROMJENU STILA ZIVOTA , a to pak podrazumjeva sljedece:
1) ZDRAVU PREHRANU
2) FIZICKU AKTIVNOST
3) KOZMETICKE TRETMANE
Ad1 ) Na ovom forumu su ispisani romani o zdravoj prehrani. Ta tema je obrađena od osoba koji su u tome daleko strucniji od mene tako da moj savjet glasi da procesljas forum. Ja sam sama sebi na osnovu savjeta s foruma sastavila "prehranu". Jako sam zadovoljna zato sto su rezultati vidljivi.
Ad2 ) Moram priznat da meni teretana daje puuuno bolje rezultate nego aerobic .Trenutacno trenitam 4x / tj.
Ad3 ) Ovo zelim posebno dotaknuti.
Naime, ja sam 1.x primjetila na sebi celulit prije 2 god. ( IMALA SAM SAMO 21 !!! ). U nastojanju da sprijecim njegov daljnji razvoj pocela sam s treninzima. Najprije aerobic , zatim teretana. Ali svejedno nisam bila zadovoljna jer pomaci nisu bii znacajni. Nakon razgovora s instuktorom poradila sam na svojoj prehrani. Nakom toga su pomaci postali vidljivi, jer sam se prije jaaaako nezdravo hranila. U međuvremenu sam dosla u doticaj s jednom curom koja se bavi masazom . Ona mi je preporucila anticelilitni tretman. Ma ne brini. Nisu potrebini posjeti skupim wellness-ima. Potrebna ti je samo anticelulitna krema i malo dobre volje.
Ako sam ja dobro shvatila potrebno je izvoditi masazu na nacin da "tjeras" krv prem srcu. Konkretno , kad masiras noge potrebno je da izvodis pokrete rukom od gleznjeva ili od koljena prema gore. Guza i trbuh se masiraju kruznim pokretima, a ruke tako da rukom radis pokrete od lakta prema ramenu.
Takodjer je vazan pritisak , a i brzina izvođenja pokreta. Naime, jedan od uzroka nastanka celulita je smanjena cirkulacija. Znaci potrebno je "natjerat krv da se malo brze krece". Zile koje provode tu krv nalaze se neposredno ispod koze, tako da nije potrebo da pritisak bude jak. Brzina biisto trebala biti umjerena.
Ovako na prvi pogled izgleda komplicirano, ali i nije pretjerano. S vremenom se naviknes. Ja sada to dozivljavam kao obicnu svakodnevu higijenu, npr. kao pranje zuba...
Eto cure nadam se da cete se javiti i pisati o svojim uspjesima - naravno..... :wink:
p.s. Ja koristim niveinu kremu s l-carnitinom. Od vichya je isto super , samo sta je ova 1. cjenovno prihvatljivija...
Toliko
pozz