Ostalo > Offtopic

Evropski standard...

<< < (7/13) > >>

H2SO4:
he who dares, wins

executor:

--- Citat: Nico  April 10, 2008, 09:34:31 pre podne ---tranzicija je strasan period ali kroz nju se mora proci ako hocemo da zivimo bolje.
 Jedino sto se ta tranzicija kod nas oduzila zbog unutrasnjih politickih problema.

P.S. sto se tice cena benzina iste su i moraju biti iste u celoj Evropi. A zasto su toliko visoke pitajte Arape.

--- Kraj citata ---

ti brate ocigledno ne znas sta je tranzicija ili si zadojen proevropskom mantrom, nikad mi necemo da zivimo bolje dok je ovih parazita na politickoj sceni sebi nabili plate po 2 k i kusur eura a narodu q...c

executor:
Iz pregleda makroekonomskih kretanja u zemljama u okruženju vidi se prilično jasno da rast cena ima različite uzroke u tim zemljama, ali da je jedino Srbija primer zemlje koja nema nikakvu politiku stabilizacije. Većina drugih zemalja se oslanja na fiksni kurs, a Rumunija (i Albanija, ali je ona ovde izostavljena) se oslanjaju na ciljanu inflaciju. Slovenija je jedina, od zemalja o kojima je ovde reč, koja ima i neku politiku plata. Fiksni kurs i ciljana inflacija verovatno nisu dovoljni, tako da se sve ove zemlje suočavaju sa ozbiljnim inflatornim pritiscima. Srbija je jedina koja nema ni politiku cena, ni politiku plata, a ni politiku kursa. Ako bi se to htelo blagonaklono karakterizovati, moglo bi se reći da srpske vlasti uglavnom improvizuju, pa šta bude.

Manimal:

--- Citat: executor  April 11, 2008, 03:36:25 pre podne ---Iz pregleda makroekonomskih kretanja u zemljama u okruženju vidi se prilično jasno da rast cena ima različite uzroke u tim zemljama, ali da je jedino Srbija primer zemlje koja nema nikakvu politiku stabilizacije. Većina drugih zemalja se oslanja na fiksni kurs, a Rumunija (i Albanija, ali je ona ovde izostavljena) se oslanjaju na ciljanu inflaciju. Slovenija je jedina, od zemalja o kojima je ovde reč, koja ima i neku politiku plata. Fiksni kurs i ciljana inflacija verovatno nisu dovoljni, tako da se sve ove zemlje suočavaju sa ozbiljnim inflatornim pritiscima. Srbija je jedina koja nema ni politiku cena, ni politiku plata, a ni politiku kursa. Ako bi se to htelo blagonaklono karakterizovati, moglo bi se reći da srpske vlasti uglavnom improvizuju, pa šta bude.

--- Kraj citata ---

Bravo druze Vladimir Gligorov!

Nico:

--- Citat: executor  April 11, 2008, 03:36:25 pre podne ---Iz pregleda makroekonomskih kretanja u zemljama u okruženju vidi se prilično jasno da rast cena ima različite uzroke u tim zemljama, ali da je jedino Srbija primer zemlje koja nema nikakvu politiku stabilizacije. Većina drugih zemalja se oslanja na fiksni kurs, a Rumunija (i Albanija, ali je ona ovde izostavljena) se oslanjaju na ciljanu inflaciju. Slovenija je jedina, od zemalja o kojima je ovde reč, koja ima i neku politiku plata. Fiksni kurs i ciljana inflacija verovatno nisu dovoljni, tako da se sve ove zemlje suočavaju sa ozbiljnim inflatornim pritiscima. Srbija je jedina koja nema ni politiku cena, ni politiku plata, a ni politiku kursa. Ako bi se to htelo blagonaklono karakterizovati, moglo bi se reći da srpske vlasti uglavnom improvizuju, pa šta bude.

--- Kraj citata ---

ako hoces da raspravljamo o tranziciji, tu sam. ali na pm da ne bi smorili druge.
Sto se ove lepe knjiske poruke tice,  da li si razmislio mozda o zbivanjima u Srbiji, koja su doprinela da nemamo vecinu makroekonomskih politika tipa otcepljenje Crne Gore, tenzije oko Kosova i Metohije?
I reci mi koja je alternativa Evropi? Koja je to zemlja koja prosperira a drzi se izolovana?

P.S. ne kazem ja da je Evropa majka, ali mi moramo da udjemo u tu Evropu ako hocemo neki pristojan zivot.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju