General Bodybuilding Discussion > Članci
FILOZOFIJA TRENINGA BY MILOS SARCEV
meraklija:
ljudi, bas me zainteresiralo sve ovo, pomno san i polako sve procita... a onda ste me ubili u pojam.... kad san procita da bez suplemenata mogu jos i unistit misic.... sve mi se srusilo... a bas san mislija nesto prominit, bar radi onoga sta ste rekli da se skoro uvik radi isto... iako san ja nesto i pokusava minjat da ne bude trening monoton... jegiga, situacija je takva da je sve poskupilo, iz vanka vise nemoze proc a da ne ocarine, kriza trese i moj džep pa ce suplementi pricekat bolja vrimena.... jebiga, sta je tu je... nastavit cu trenirat samo za gust....
i kazete da ovo nema nikakvog smisla radit ako se ne koriste suplementi?
sasacg:
Ima smisla naravno,ali je ipak sa suplementima dosta lakse,a i jeftinije kad uzmes u obzir koliko ti kvalitetne hrane treba...
meraklija:
a jebiga, nisan toliko ozbiljno u tome da moran pazit sta jedem a kad bude za suplemente bit ce... ja cu probat trenirat po ovom sistemu pa cu vidit kako ce se organizam ponasat...
batman:
Zdravo drugari.Vec neko vreme treniram po sistemu Sarcev i na osnovu iskustva sa takvim treningom i posle odgledanih njegovih hardcore trening filmova i Hungry like a wolf od Denisa Wolf-a gde se vidi filozofija treninga gospodina Sarceva,postavio bih par pitanja onima koji tako treniraju.
1.Vidim da Wolf radi sa tezinama koje su daleko ispod maksimalnih,sto je i logicno pri ovakvom treningu,ali sticem utisak da su tezine cak i manje nego sto bi realno mogao da podize u zadatih 10 pon.
2.Ako je akcenat na osecaj,sto je ok,kao i to da se misic pogodi iz svih mogucih uglova,zar nece sa tezinama koje su takve da aktiviraju odredjeni br.misicnih vlakana,aktivirati samo tu grupu vlakana.Ili da pojasnim,ako radim recimo bench,pa kosi ,pa kontrakosi itd i sve vezbe sa recimo 50kg,hoce li to aktivirati samo m.vlakna potrebna za tu tezinu ili sva vlakna u misicu.TJ, ako recimo uradimo bench sa 100kg u 10 pon,a da ne mozemo vise ni jedno,pa predjemo na kosi gde posto smo umorni tezina drasticno pada itd.da li kao produkt toga bez obzira na veliku varijaciju u tezini pogadjmo vise misicnih vlakana nego u prvoopisanom nacinu.
3.Vidim da je Denis Wolf za MO 08 trenirao i sa Denisom James-om,na konvencionalni nacin.Da li to znaci da je odustao od treninga by Sarcev i zasto?
Molim vas da mi ne zamerite na opsirnosti i malo komplikovanom pitanju pod 2,jer sam samo hteo slozeno pitanje da postavim sa sto manje reci.
Hvala
Pedja_Petrovic:
pozdrav
pre nego sto si doneo ovakve zakljucke trebalo je malo vise da procuis sam prinicp delovanja ovavkih i ovih vrsta treninga da bi mogao da se usudis da donosis zakljucke odnosno da ulazis u rasprave
jer..ocigledno da ti u opste neznas da postoje recimo 2 vrste misicnih vlakana,nisi se potriduio da razumes reci kao sto su HIPERTROFIJA I HIPERPLAZIJA i ono sto je najbintije na cemu se zasniovaju ovakvi i ovi trenizniz a to je HIPERMIJA..
sve ovo nema ama bas nikakve veze sa tvojim zakljucicma pod pitanjem broj 1.
a sto se tice pitanja broj dva.
gde si ti to video da denis i denis treniraju konveniconalano
jedino sto je tacno a to je da su usled nedostatka vremena od sarceva odlucili da se savetuju sa drugim velikim magom po pitanju ishrane ,suplemetacije i treninga chad nicolsom...
nista oni nis bas mnogo menjali u treningu,mozda neke stavke u ishrani u pristupu dodatcima....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju