Februar 20, 2026, 05:07:26 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.662 poruka u 18.806 tema - 21.054 članova - Poslednji član: hvac24Bycle
X3MShop banner

Autor Tema: Priming 101 - Priprema za ciklus  (Pročitano 267578 puta)

Van mreže Hector

• Bantamweight Member
Odg: Priming 101 - Priprema za ciklus
« Odgovor #75 poslato: Mart 25, 2016, 01:58:19 posle podne »
I imam jos jedno pitanje, posto sam prve nedelje vec izgubio 4kg, pa reko da mi ne bude puno 4 nedelje zbog kilaze da li mogu i sa 2, 3 napraviti posao... Cini mi se da gubim na masi, jer trbusnjaci su mi vec ocrtani

Van mreže crnajasmina

• Član
  • *
« Odgovor #76 poslato: Februar 15, 2026, 12:20:49 posle podne »
Pozdrav svima, može pitanje ?
Na primingu sam , pojačan kardio , teski treninzi utezima, hidrati 150/80 , Masti 70/90. Cilj - Skinuti sta vise masti pogotovo oko trbuha.
Pitanje : dali nakon treninga mjerica od 30g Maltodextrina , poboljsaje proces ili ga ometa. Ako neko da mi da odgovor bio bi zahvalan ili kad bi jos isti odgovor pojasnio .
Hvala puno.

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #77 poslato: Februar 18, 2026, 01:32:12 posle podne »
to zavisi od ukupnog kalorijskog unosa, ako si u regulisanom deficitu uzmi kako ti odgovara. Skidanje stomaka sa struka se svodi na dva pitanja "Sta jedemo" i "KOliko jedemo" to posle treninga ne pravi razliku znacajnu u skidanju kila

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #78 poslato: Februar 19, 2026, 08:22:06 pre podne »
mislio sam na taj secer, on ne pravi neku znacajnu razliku u kontekstu mrsavljenja, to se uzima iz dva razloga: da telo nadoknadi glikogen (sto ce uciniti iovako ionako), da se otvori insulinski prozor (to se posle treninga desava iovako i onako i on traje ali tacno je da je peak negde blizu posle treninga pa neka instant brza apsorbcija proteina dobro dodje.... ;D ) Dobra stvar je sto taj secer posle treninga (pogotovo dobro odradjenog) nece zavrsiti tamo gde ne treba jer su gliko depoi ispraznjeni. Licno uzimam cuker ali kroz voce u sejk pa u blender, jer jednostavno prija to brze vracanje glikogena i nikada nemam vremena da odmah imam obrok nakon tr, ovako malo zapusim glad. Znas i sam posle treninga nastaju tri fenomena: umor, napaljenost i glad, da bi zadovoljio drugo moras prvo trece ahahah Stoga pwm jako dobro dodje da malo zapusi glad.  Praskasti secer doduse vise nikada ne bih stavi u sejk osim ako bas nemam izbora... Svi oni imaju svoje mane i creva mi vise ne tolerisu tu "hemiju". To je dizajnirano za sportove gde onaj recimo dok trci ili vozi bajs na ko zna koliko km dnevno, jer je masina za trosenje glikogena i stalno se bori sa sobom da ne dozivljava znacajne padove energije. NJemu je mnogo prakticnije da ima bide sa rastvorom nekog vitarga i slicno.. Tako da ako ti prija super, kcal deficit skida kg.