General Bodybuilding Discussion > Članci
Tempo - zaboravljeni X-faktor
Vendetha:
Ima onih koji vjezbaju EGO, a ima i onih koji vjezbaju MISICE. I uvijek ce tako biti...dzaba je pricati, pokusavati nekog ubjediti na ono drugo (cast svima koji su to na vrijeme shvatili)... A siguran sam da, kad bi ih uspio nagovoriti na mjesec-dva treninga gdje je odredjen tempo, da se nikad vise ne bi vratili na ono staro ''treniranje''.
onel:
Jel to znaci da seriju npr na benchu , da 10 ponavljanja radim od 40/70 sekundi , ili da mi pauza izmedju serija bude 40-70 sekundi , jel se ovo odnosi na pauze izmedju serija , ili na ponavljanja da traju ovoliko , ja ovo bas nisam shvatio :D
Neka mi neko objasni na sta se ovo odnosi , jer je texst zanimljiv pravo , al ja ga nisam shvatio jer sam poglup od ove dijete postao , nemogu nista da skontam :D
Vendetha:
Odnosi se na brzinu izvodjenja vjezbe, tacnije ponavljanja...ima na dnu clanka koliko bi trebalo da traju koncentricni i ekscentricni dio ponavljanja, odnosno te varijante..
igor2806:
--- Citat: onel Novembar 26, 2009, 03:55:01 posle podne ---Jel to znaci da seriju npr na benchu , da 10 ponavljanja radim od 40/70 sekundi , ili da mi pauza izmedju serija bude 40-70 sekundi , jel se ovo odnosi na pauze izmedju serija , ili na ponavljanja da traju ovoliko , ja ovo bas nisam shvatio :D
Neka mi neko objasni na sta se ovo odnosi , jer je texst zanimljiv pravo , al ja ga nisam shvatio jer sam poglup od ove dijete postao , nemogu nista da skontam :D
--- Kraj citata ---
p tih 12 ponavljnja n benchu bi trebl da traju 40 - 70 sec ,,a ne npr da nabrzinu odradis 12 ponavljanja za 25 sekundi samo gore dole,nego polako npr tempo 301 spustas 3 sekunda ,dizes 1 sekundu ,i to ti je npr 4 sekunde puta 12 ponavljanja serija ce ti trajati 48 sekundi!
The_Bulldog:
--- Citat: onel Novembar 26, 2009, 03:55:01 posle podne ---Jel to znaci da seriju npr na benchu , da 10 ponavljanja radim od 40/70 sekundi , ili da mi pauza izmedju serija bude 40-70 sekundi , jel se ovo odnosi na pauze izmedju serija , ili na ponavljanja da traju ovoliko , ja ovo bas nisam shvatio :D
--- Kraj citata ---
Probaj za benc 4-1-2....ova jedna sekunda zadrske, ako udje u rutinu, moze doprineti kvalitetnijem bencu..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju