General Bodybuilding Discussion > Članci

Milos Sarcev-DNEVNI UNOS PROTEINA

<< < (7/8) > >>

Lazar Popovic:

--- Citat: djake  Februar 20, 2011, 04:24:54 posle podne ---Tecnost svakako ne treba unositi posle obroka

--- Kraj citata ---
Recimo da mi ovo nikako nije jasno...najvecu kolicinu tecnosti unosim upravo posle obroka,jer me u protivnom ubi kiselina,gori ceo stomak

Pocetnik993:
procitao sam da ne treba unositi tecnost posle obroka bar pola sata,sat vremena
remeti se varenje
i ako popijem vodu posle obroka nadujem se kao zaba

Ljubinko1991:

--- Citat: Pedja_Petrovic  Oktobar 11, 2010, 10:14:01 pre podne ---
--- Citat ---naravno zato je najbolje mesati vrste proteina i imati razuman razmak iz medju obroka.
--- Kraj citata ---

ovo je cilj igre

--- Kraj citata ---

Ako sam dobro razumeo svaki obrok treba da se sastoji iz sto veceg broja razlicitih izvora proteina. Na primer, ako po planu ishrane u obroku treba da unesem 50 g proteina najbolje bi bilo da unesem po 10 g proteina iz 5 različitih izvora, na primer jaja, piletina, junetina, riba i jagnjetina?

Alex_R:
Prvo, nadam se da ti plan ishrane nije sa 50gP... što se različitih izvora tiče, to je tačno, treba da bude raznoliko iz više razloga, a i da olakšaš sebi jer oće da bude teško malo da se jede pileće belo recimo svaki dan. Ne moraš striktno da deliš na jednake delove, to zavisi kolko P jedeš po obroku. E sad ne znam gde nađe jagnetinu, mislim nemoj pogrešno da me shvatiš ako budeš stavio neko na ražanj javi, da se pomogne zlu ne trebalo :) ako ima i ladan rogonja General možda svrati isto ;)

Ljubinko1991:
50 g P po obroku mi je bio samo primer, isto kao jagnjetina :D
Znam da je dobro unositi proteine iz raznovrstnih izvora pre svega zbog potpunijeg aminokiselinskog profila ali mi nije jasno da li treba da bude jedan obrok jedan izvor, drugi obrok drugi izvor ili da u svakom obroku da ima vise izvora?
P.s. Sto se tice okretanja jagnjeta uz rogonju ako bude bićeš pozvan  ;D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju