Ostalo > Offtopic

Treba mi pomoć, ko se razume neka se javi da pomogne..

<< < (2/7) > >>

ljubenzi:
Lap topovi se mnogo manje kvare nego standardni  konpijuteri . Nece ti ni trebati garancija sem ako nisi tezak maler :)

Sasa Dimitrijevic:
Nisi razmisljao o carini..
Ili oo tome da mogu caletu da oduzmu laptop, ako ga nadju na granici a nije ga prijavio...

Ja sam za to da se ipak kupi ovde.. Na prvom mestu zbog tastature, a i zbog ovih problema koji mogu da se jave na kranici i carini..

spavac:
Lap topovi se vec odavno prenose preko granice rutinski, kao mobilni telefoni, ne prijavljuju se kad izlazish iz zemlje, tako da ako ga unese otpakovanog, niko nece ni obratiti paznju. Naravno, nek sachuva rachun i garanciju...

podstaredane:
ja doneo macov laptop iz amerike bez problema, i to sam ga nosio o ramenu. Za carinu je bitno samo d alaptop nije upakovan i nekoriscen. Neka ga cale otpakuje, baci kutije, ali neka sacuva ganarncije. Ubaci neku muziku, skine desetak slika s aparata, ubaci par word dokumenata i poneki film, i takav lap top s ena carini vec smatra starim i ne podleze carini. Znam ovo jer sam licno pitao d ali da prijavljujem laptop pri izlasku iz zemlje, da me posle kad se vracam ne smaraju. Carinici mi rekli ovo sto sam ja napisao ovde. A idem svake godine bar 3-4 puta van zemlje i vracam se.  Znam i ruske carinike, njih zanima samo sta unosis u zemlju i koliko para iznosis iz rusije, ostalo ih ne zanima.
Sto se tice saveta oko kompjuterskog dela, sta i kako da kupis i sta je bolje, nemam pojma, nisam strucnjak. SRECNO!

Sasa Dimitrijevic:

--- Citat: podstaredane  Decembar 06, 2010, 10:08:17 pre podne ---ja doneo macov laptop iz amerike bez problema, i to sam ga nosio o ramenu. Za carinu je bitno samo d alaptop nije upakovan i nekoriscen. Neka ga cale otpakuje, baci kutije, ali neka sacuva ganarncije. Ubaci neku muziku, skine desetak slika s aparata, ubaci par word dokumenata i poneki film, i takav lap top s ena carini vec smatra starim i ne podleze carini. Znam ovo jer sam licno pitao d ali da prijavljujem laptop pri izlasku iz zemlje, da me posle kad se vracam ne smaraju. Carinici mi rekli ovo sto sam ja napisao ovde. A idem svake godine bar 3-4 puta van zemlje i vracam se.  Znam i ruske carinike, njih zanima samo sta unosis u zemlju i koliko para iznosis iz rusije, ostalo ih ne zanima.
Sto se tice saveta oko kompjuterskog dela, sta i kako da kupis i sta je bolje, nemam pojma, nisam strucnjak. SRECNO!

--- Kraj citata ---

Znao sam za to. Ali... Cim se pobacaju kutije, odmah se automatski samnjuije validnost garancije..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju