Ostalo > Offtopic
AKO MI OVO DOZVOLIMO, ODOSMO SVI U TRI LEPE...
IGOR_X3M:
--- Citat ---A za njegovo ponasanje nisu odgovorni ni hrana ni homosi vec to sto sistem ne funkcionise.
--- Kraj citata ---
Ja bih na ovo dodao da je za sve ludosti koje napreve maloletni, ustvari najvise kriva najjaca institucija tj. njihova porodica, a sistem je taj koji ocigledno pokusava da obezvredi upravo tu najjacu instituciju.
sleepy:
Amerikanci su gojazni ne samo zbog GMO vec zbog stila zivota koji postaje nas stil zivota. I kod nas je gojaznost problem...al ne zbog GMO nego zato sto gledam dete koje ima 12 god i pije 2l coca cole dnevno, jede palacinke itd...pije guarane. A fizicka aktivnost je misaona imenica. Imas onaj dokumentarac Supersize me. Tu pricaju o tome da je hrana iz McDonald's losa...ali da ipak ako je jedes povremeno + treniras nista ti nece biti. A frka nastaje sto ljudi se krecu oko 3 km dnevno a jedu po 4x dnevno tamo obroke koji imaju litar soka u sebi pa ti vidi. Al i dalje ne mozes reci da je samo GMO jedini uzrok kancera. O tome ti pricam. A ovde kad otvoris novine i pise "jedemo hranu od koje se dobija rak" sta ces da pomislis?
Meni je trenutno manji problem GMO nego nezaposlenost, glad itd. Treba tolko stvari resiti, a mi svi skacemo na prvu loptu koja nam se servira.
sleepy:
--- Citat: IGOR_X3M Januar 19, 2011, 03:47:01 posle podne ---
--- Citat ---A za njegovo ponasanje nisu odgovorni ni hrana ni homosi vec to sto sistem ne funkcionise.
--- Kraj citata ---
Ja bih na ovo dodao da je za sve ludosti koje napreve maloletni, ustvari najvise kriva najjaca institucija tj. njihova porodica, a sistem je taj koji ocigledno pokusava da obezvredi upravo tu najjacu instituciju.
--- Kraj citata ---
malom je valjda i brat silovatelj...porodica mu je raspad...tu bi trebalo pazljivo pristupiti i analizirati da bi se videlo u cemu je frka
deadgame:
U Srbiji haos nema alternativu.
Predsednik države sa dvojnom funkcijom(nigde na svetu), parlament bez autonomije(megafon stranačkih glavonja-nigde na svetu), u vojsku se zovu mrtvi ljudi, firme se vode na automobile i domaće životinje, pdv se plaća unapred, nezaposlenost se smanjuje tako što se nezaposleni brišu iz evidencija, crno tržište rada duplo veće od belog, mesečna inflacija viša nego svetska godišnja, ništa ne poskupljuje jednocifreno i jednokratno, jeftinjenje prestalo da postoji, komarci umiru od starosti, normalno je da pred penziju saznaš da ti poslednjih 20 godina nisu uplaćivani doprinosi(pa crkni, ko te jebe), javna preduzeća otpuste ljude i isplate im otpremnine, pa ih opet iste zaposle...
JOJEVTA:
--- Citat: IGI900 Januar 19, 2011, 02:02:52 posle podne ---Evo sto kaze David Icke o tome.:
Potpuno uvodenje Codexa alimentariusa znacilo bi:
-Dodaci prehrani ne bi se mogli prodavati za preventivnu ili terapeutsku upotrebu.
-Ucinak bi im bio ogranicen na ekstremno male doze.Samo velike farmaceutske kompanije imale bi pravo proizvoditi proizvode sa snaznijim ucinkom i odredivati njihovu cijenu.
-Za sve gore spomenutih ekstremno niskih doza bili bi potrebni recepti.
-Neke uobicajene prehrambene namirnice bile bi klasificirane kao lijekovi,odnosno kao treca kategorija(ni hrana ni lijek) koje bi samo farmaceutske kompanije mogle regulirati i prodavati.Svaka hrana s bilo kakvim terapeutskim ucinkom mogla bi se smatrati lijekom.
-Pravila kodeksa za dodatke prehrani bila bi obvezujuca bez ikakvih iznimki.
-Svi novi dodaci prehrani bili bi zabranjeni sve dok ih ne ispita i vijece za Codex alimentarium.
-Gotovo sva hrana morala bi se zraciti.
-Genetski modificirana hrana prodavala bi se sirom svijeta i ne bi morala biti oznacena posebnim oznakama.
Taj zakon definirao bi dodatke prehrani kao lijekove i otrove, a ne kao hranu, kao sto je trenutno slucaj.
To znaci da bi prolazili kroz toksikoloska ispitivanja kako bi se osiguralo da tvar nema uocljiv ucinak na tijelo.Uzimanje onih dodataka prehrani koji bi ostali dostupni bilo bi, prema tome, prakticki beskorisno.
S tim povezani zakoni i sporazumi potiho se uvode dok svijet gleda "Prijatelje", "Milijunasa", nogomet ili kosarku, ili im se pak misli odvracaju najnovijim "vijestima" o slavnima.
Oni nas zele destabilizirati mentalno, emocionalno i fizicki buduci da je nesvjesna i destabilizirana nacija podloznija kontroli od svjesne i stabilne nacije.
Da sazmem:U govnima smo- no ne trebamo u njima i ostati.
David Icke.
--- Kraj citata ---
Da Vas obradujem,
prvih 6 stavki su vec na snazi od 01.01.( s time da je zakon donesen u junu) tako da vise nije moguce da se nesto uveze od dijetetskih suplemenata dok ne prodje proveru da li to ''hrana'' ili lek ( da podsetim po novom zakonu vitamin C od 1000mg se klasifikuje kao lek dok je od 500mg pomocno lekovito sredstvo) ovo je samo jedan od milion u novoj regulativi Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, pa onda recimo Zn nece se moci naci u prodaju u koncentraciji vecoj od 15mg , vitamina B12, vitamin E400IU itd itd , kao i mnogobrojni preparati na biljnoj bazi, a koje vecina nas koristi, zbog koncetracija aktivnih supstanci, jer pojedini farmaceutske kompanije imaju iste te preparate samo u malo vecoj koncetraciji ali registrovena kao lek, cija registracija kosta, a i promovisanje, pa samim tim je i skuplji itd itd, tako uskoro ocekujte ne ocekivano sto se tice mnogobrojnih preparata koje smo do sada olako kupovali po apotekama i prodavnicama za sportiste.
Spisak preparta koji se nece moci uvoziti je poduzi, to najbolje znaju oni koji se bave uvozom i prodajom dijetetskih suplemenata, kolikih probelma imaju oko uvoza bas zbog nove regulative, a tek ce je imati ( na zalost)
Sto se tice stavke da se nece vise moci nalazitu u slobodnoj prodaji vec na recet, i toga ce biti samo mislim da ce se za to nacekati
Toliko od mene, pozdrav
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju