Ostalo > Offtopic

Verujete li u Boga?i zasto

<< < (3/27) > >>

IGOR_X3M:

--- Citat: sleepy  Januar 19, 2011, 02:29:47 posle podne ---Ne prebacujem ja njemu nista sto je bio Srbin :) Ja samo kazem da taj covek nije stvarao ovde i za nas. Stvarao je za ceo svet i stvarao je u SAD. To sto je bio srpskog porekla nije dovoljno da ga nazivamo najvecim srpskim naucnikom...zato sto on nije srpski vec americki naucnik srpskog porekla.

Problem je u tome sto se kunemo u ljude koji nisu ziveli ovde...samo zato sto su rodjeni od roditelja koji su Srbi. A oni koji su rodjeni ovde i stvarali ovde...njih niko od vas da pomene.

--- Kraj citata ---

Brate komplikujes na sve strane bez ikakve potrebe, odosmo sa jedne teme na drugu.

sleepy:
Pa samo me malo smara sto se ljudi pozivaju iskljucivo na Teslu a zanemaruju ostale. Zato nam nauka i jeste u qrcu.

Pedja_Petrovic:
sleepy
TESLA je rodjen na 5 km od mesta gde sam ja ziveo
nije ni bitno
NIKOLA TESLA JE GENIIJE
njemu je otac bio srbin a majka hrvatica,tako da ni to nema veze i nije tacno

a u USA je otisao iz dobro poznatih razloga (zao mi je sto nisi malo vise paznje posvetio njemu tj njegovom delu,liku i ne treba da se opterecujes kada te on vec nerivra kao lik vec njegovo delo,pa bi znao iz kog razloga je napustio tadasnju kraljevinu)
A KOLIKO SU GA POSTOVALI ti isti u usa govri i nacin na koji je umro

jbg.
ovo je bas onako...

Pirat:

--- Citat: sleepy  Januar 19, 2011, 02:35:18 posle podne ---Pa samo me malo smara sto se ljudi pozivaju iskljucivo na Teslu a zanemaruju ostale. Zato nam nauka i jeste u qrcu.

--- Kraj citata ---
ovim si sve rekao... navedi te ostale i njihov doprinos covecanstvu , uporedi sa Teslinim ... sramota je to sto danas recimo neki akademsko obrazovani stranac a mozda i sa samo srednjoskolskim znanjem zna vise o liku i delu Nikole Tesle i ima vise postovanja prema istom, dok nasi govnari jedu govna i jeli su i dok je on bio ziv ... bruka i sramota kakav smo narod , koliko smo GLUP narod ...  nauka je samo jedan primer koliko mi radimo protiv sebe , a nauka nam je u kurcu iz vise razloga , generalno zato sto nam je cela zemlja u kurcu...;)

--- Citat ---Ne prebacujem ja njemu nista sto je bio Srbin  Ja samo kazem da taj covek nije stvarao ovde i za nas. Stvarao je za ceo svet i stvarao je u SAD. To sto je bio srpskog porekla nije dovoljno da ga nazivamo najvecim srpskim naucnikom...zato sto on nije srpski vec americki naucnik srpskog porekla.

Problem je u tome sto se kunemo u ljude koji nisu ziveli ovde...samo zato sto su rodjeni od roditelja koji su Srbi. A oni koji su rodjeni ovde i stvarali ovde...njih niko od vas da pomene.
--- Kraj citata ---

edukuj se ...

--- Citat ---Brate komplikujes na sve strane bez ikakve potrebe, odosmo sa jedne teme na drugu.
--- Kraj citata ---

nauka i bog su usko povezani tacnije medjusobno se iskljucuju , tako da ukoliko zelite da pricate o temi Boga ne mozete zaobici naucne cinjenice... ali bespotrebno je opterecivati se tim stvarima , kao sto rekoh verovanje u nesto kao i u Boga je osecanje koje ne treba da preispitujes i da empirijski dokazujes ... to nije koncept vere , barem ne nase pravoslavno hriscanske ...

djake:
Pedja, mala ispravka...sigurno znas ali si permutovao...
Teslina majka Djuka Mandic, pravo ime Georgina, cerka svestenika pravoslavne crkve...srpkinja...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju