Ostalo > Offtopic
Verujete li u Boga?i zasto
IGOR_X3M:
pirat ono sto sam je hteo da kazem da je skretanje sa teme ako pocnemo sa pricom koliko je Tesla proveo vremena u Srbiji i da li se osecao srbinom ili ne.
--- Citat ---nauka i bog su usko povezani tacnije medjusobno se iskljucuju , tako da ukoliko zelite da pricate o temi Boga ne mozete zaobici naucne cinjenice
--- Kraj citata ---
Naukom mozemo testirati postojanje Boga. Recimo kreacija vs evoluvija
cartell:
Taj gore da postoji bacio bi malo para..:(
Salu na stranu.Ja msm da je vera i sve to oko nje smisljeno samo zato da bi drzalo ljude na okupu ili kako vec...Ja pre verujem u neke masonske organizacije ili cak neke price iz Da Vincijevog koda o nasem poreklu itd nego o nekoj energiji ,Bogu kako vec.Vera je stara i postoji od kad je sveta i veka i postojace i NE SME da nestane jer bi nastala anarhija medju ljudima.Grci su imali milion bogova,RImljani takodje,odjednom sad vise nema ni Neptuna ni Afrodite...sad ima samo jedan jel da?...Bio jednom neki seljak kome su propali usevi pa je proklinjao nekog gore i taj neko mu je bio kriv za sve i onda narod,kakav je bio primitivan i nikakav morao je da veruje u nesto pa ajde da to nesto nazovemo Bogom.Biblija je po meni vrlo zajebana stvar i iskren da budem gomila gluposti.
Vera je nesto u sta verujes ili ne.
P.S. Tesla je Srbin bio i ostao. I ne smemo nikako osporavati nauku.
sleepy:
--- Citat: pirat Januar 19, 2011, 03:45:57 posle podne ---
edukuj se ...
--- Kraj citata ---
kad budes dostigao nivo moje edukacije moci cemo da pricamo ;)
Tesla je zavrsio skolu u Austriji, radio u USA. Jeste Srbin (po poreklu) ali nije najveci srpski naucnik. Imali smo mi velikih imena a imamo ih i danas. Samo sto se danas ne cuje za njih posto je Tesla najvece dostignuce.
Sta bi ste rekli da vam kazem da model licnosti Cloninger & Svrakic postoji al za njega se ne zna. Mada je Dragan Svrakic otisao iz Srbije posto ovde nema uslova za rad. Da je dr. Goran Knezevic postavio ideje za 6 faktor licnosti. O tome se ne prica. Zato sto oni valjda nisu bitni. Imamo mi vrlo velika imena, naucna koja mogu da stvaraju i stvarala su...samo ih niko ne pominje.
Pedja to gde je Tesla rodjen to mi je nebitno. Al stoji da on jeste veliki Srbin al nije najveci srpski naucnik. Nije imao srpske saradnike, nije saradjivao sa srpskim naucnim institucijama. Mada bi to sve trebalo da bude nebitno i da nauka bude nauka covecanstva..ali mi i tome moramo da damo neku nacionalnu notu.
Pirat:
@Igore
pa ipak je ovo offtopic... ;D
--- Citat ---Naukom mozemo testirati postojanje Boga. Recimo kreacija vs evoluvija
--- Kraj citata ---
pa to su usko povezane cinjenice , pogledaj samo prepucavanja nauke i katolicke crkve ... koji su to tek imbecili ... ovi iznesu teoriju velikog praska, crkva kaze da je to izazvao bog hahhaha, kapiras jedno iskljucuje drugo... inace Teslu sam naveo jer je poznat kao jedan od naucnika koji nikad nije porekao postojanje Boga samo menjao godinama njegovu perspektivu interpetaciju ... dok su drugi naucnici, intelekt drustva vecinom ateisticki opredeljeni ...
@sleepy
google je keva zar ne?
kad sam ti rekao da se edukujes mislio sam da procitas par stvari o Tesli posto ocigledno da nemas pojma ...
--- Citat ---Sta bi ste rekli da vam kazem da model licnosti Cloninger & Svrakic postoji al za njega se ne zna. Mada je Dragan Svrakic otisao iz Srbije posto ovde nema uslova za rad. Da je dr. Goran Knezevic postavio ideje za 6 faktor licnosti. O tome se ne prica. Zato sto oni valjda nisu bitni. Imamo mi vrlo velika imena, naucna koja mogu da stvaraju i stvarala su...samo ih niko ne pominje.
--- Kraj citata ---
da li si ti svestan koje si stvari ti nasao da uporedjujes ???
sleepy:
Google je keva...al wikipedija nije jedini izvor informacija ;)
Jesam...al ocigledno nisi svestan o kojim ljudima ja pricam i sta pricam. Edukuj se...al uzmi knjigu u ruke nema sve na net-u.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju