Ostalo > Offtopic

Studiranje u Americi/Kanadi

<< < (4/20) > >>

Francuz:

--- Citat: TeH FiLiP  Avgust 01, 2011, 04:05:40 pre podne ---i sve bi ostavio ovde da bi radio tamo neki average job samo da bi ziveo tamo??To te ne kontam uopste,ali tvoja stvar

--- Kraj citata ---

Nismo se razumeli, nije mi ideja da idem da radim posao za minimalac, nego ako se zaposlim, da tokom studija imam novac za zivot.
Sportska stipendija ti garantuje i skolovanje pored sporta, a kad steknes diplomu koledza, posle nje radis posao za koji si se skolovao.

vlado0550:
Amerika nudi odredjene prednosti, ali kao sto filip kaze jedina prava stvar da nesto napravis jest da si strucnjak u nekoj oblasti i ameri ce doci sami po tebe...

Pirat:
Nije bas tako, ako odes u USA da studiras i zavrsis tamo fax imaces posao , sad sve zavisi od struke KOLIKO dobar posao ... glavni problem je izdejstvovati stipendiju , jer studiranje je skupo u tri lepe ali zato posle kad zavrsis imas maltene zagarantovan posao i mnogo bolji zivot nego ovde sto se tice materijalnog pitanja i zaposlenja... A ta prica da ameri dodju po tebe , to se desava jako malom procentu ljudi koju su extra inteligentni , prvi u klasi , sve da bude top ten i jos vise preko toga i naravno u oderedjenim oblastima, najvise informatici ...tako da Francuz dobra ti je ideja ako nadjes stipendiju i ako si dovoljno sposoban za tako nesto ...to ti je jako zajeban poduhvat ... ali se isplati , taj recimo menadzment , ekonoimija na tu temu se kod njih uvek trazi ako nisi nadaren za matematiku , racunarstvo itd...

Francuz:

--- Citat: pirat  Avgust 01, 2011, 12:13:25 posle podne ---Nije bas tako, ako odes u USA da studiras i zavrsis tamo fax imaces posao , sad sve zavisi od struke KOLIKO dobar posao ... glavni problem je izdejstvovati stipendiju , jer studiranje je skupo u tri lepe ali zato posle kad zavrsis imas maltene zagarantovan posao i mnogo bolji zivot nego ovde sto se tice materijalnog pitanja i zaposlenja... A ta prica da ameri dodju po tebe , to se desava jako malom procentu ljudi koju su extra inteligentni , prvi u klasi , sve da bude top ten i jos vise preko toga i naravno u oderedjenim oblastima, najvise informatici ...tako da Francuz dobra ti je ideja ako nadjes stipendiju i ako si dovoljno sposoban za tako nesto ...to ti je jako zajeban poduhvat ... ali se isplati , taj recimo menadzment , ekonoimija na tu temu se kod njih uvek trazi ako nisi nadaren za matematiku , racunarstvo itd...

--- Kraj citata ---

Upravo o tome pricam Pirat. Ja u Srbiji ne znam dal cu posle fakulteta imati posao, a i ako ga budem imao, koje su to pare? Isto cu morati da ucim i tamo i ovde, samo sto mi se tamo garantuje posao. Kao sto sam napisao, nije mi problem ni odvojenost, ni samoca, nije mi tesko ni da radim... Pare i sam odlazak su problem. :)
A i menadzment i ekonomija su mi glavne ideje za studiranje.
Zbunio me je Mark, jer je rekao da mi trebaju dobri sportski rezultati, a njih nikako nemam. I malo sam nervozan sto se tice odlaska, jer sto si stariji, teze ces da odes. Znaci, treba sto ranije pokusati.

Pocetnik993:
koji si to film gledao?
pa brze bolje u raspalu Ameriku?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju