General Bodybuilding Discussion > Članci
8 MITOVA O TRBUSNJACIMA
mica86:
U jednoj stranoj knjizi sam procitao da trbusnjake treba raditi kao i sve druge grupe misica 1-2 nedeljno, ponavljanja isto tako, da se ne radi po 100 u seriji, da pokreti budu kontrolisani kako bi se misic osetio. Napisano je i da ih treba raditi sa opterecenjem (normalnim, ne da se preteruje), jer su to misici kao i svi drugi na telu. Navedeno je i poredjenje sa biceps pregibom...da li bi nam rasli bicepsi ako bi stalno mlatarali rukama gore dole bez ikakvog opterecenja....itd.
Sta je istina i kako je najbolje raditi ne znam, nisam kompetentan da o tome pricam :)
Stevcho:
Ne moze da se poredi biceps, misic sa mozda najvecim potencijalom za rast, i trbusnjaci, koji ipak ne mogu toliko da hipertrofiraju.
Inace sto se tice trbusnjaka sa opterecenjem, ja sam za, ako je neko sportista ili mu iz nekog drugog razloga treba jako jezgro (core). U protivnom i nije potrebno, cak u slucaju BB moze biti i kontraproduktivno, sirenje struka i takodje jako se potcenjuje to da su nepravilno izvedeni trbusnjaci sa opterecenjem meka za povredu kicme...
tanatos:
Moj omiljeni trening bez tegova :)
Delovi za trbusnjake na 30 i 50 sec snimka:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MWu_LXME510#t=52s
i najaca vezba na 2:30 :)
vlada sin:
Tanatos, nemam nazalost ovakvog sparing partnera da me gadja loptama a ni prostora u teretani :-). Ima i kinezi neki , jedan ga bicuje a drugi radi ledjnu ekstenziju. Sta sve nema na netu,cudo .
Thor_ZR:
Evo ja sam video nekoliko bodibildera kako rade "uvrtanje" sa lakom šipkom sa velikim brojem ponavljanja, pa sam pomislio ako oni rade, što ne bih i ja :D Tako da sam ih ubacio u program. Ali kad sam pročitao ovaj tekst...Lokalnog skidanja sala nema, to mi je jasno...Možda je dobro za isticanje nekih bočnih detalja ili tako nešto? Ili da ih izbacim skroz?
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju