Ostalo > Offtopic
Pitanje za kompjuterase
Miske1:
Ja sam korisnik linux operativnog sistema 2 godine i nikakvih problema sa software-om i prepoznavanjem hadrware-a nisam imao ni na jednom racunaru i laptopu. Kad si vec pomenuo open source, pa tim bolje, mozes sam da ga sredis kako zelis, menjas itd. ako znas programski jezik. Kakve veze ima da li je program open ili closed source ako on obavlja posao koji ti radis? Skoro svi poznati programi imaju podrsku za linux, a oni koji to nemaju, postoji alternativni program koji je pisan za linux, a obavlja istu funkciju. Recimo Microsoft office ne radi na linuxu, ali zato postoji Open office, Libre office i jos su open source. Ista prica i za drajvere, ali uglavnom svi delovi od 2009. godine bez ikakvih problema rade. Stvari se dosta brzo menjaju, linux je mnogo sigurnija opcija i od windowsa i od MAC-a, ali nazalost mnogo je njih koji imaju tako oskudno misljenje pa se plase prelaska na nesto novo. Jbg nas mentalitet je cudo... Kod nas jos uvek mozes videti na kompjuterima windows xp, a operativni sistem od pre 10+ godina.
marelli:
--- Citat: BBBbbb Januar 09, 2013, 01:09:06 posle podne ---
--- Citat: EXTREME Januar 09, 2013, 05:17:35 pre podne ---Kupita MAC i resite sve probleme u zivotu sto se svega navedenog gore tice :)
--- Kraj citata ---
Samo cete imati gomilu probelma za druge aplikacije.
Mac je super za vas koji radite video obradu, ali za mnoge druge oblasti manjka.
--- Kraj citata ---
na koju gomilu problema misliš i koje oblasti ...
reci mi koliko aktvino koristiš Mac OS
Ishmerish:
@Kemis
Druze znas i sam da ni izbliza nije toliko jednostavno, jes da se ne znamo ali nema potrebe da mi iznosis open office kao alternativu MS-u ili Gimp Adobu.
Jer pod jedan to i jesu samo alternative(posebno Gimp), pod dva ima tu jos dosta, a najbitnije(meni ne ali..) je Direct X i samo on ce jos dugo da drzi win zivim, a nikada nece postojati ni blizu opipljiva struja koja ce naterati timove da pisu open igre, cak i ovo sa wolfenstein-om me je jako iznenadilo, ali koji jaci gaming naslov znas da je open?
Miske1:
Ja gaming nisam ni spomenuo, pisem o sigurnosti, a tu je linux bez premca. Sto se igrica tice tu je windows no. 1, apsolutno ne osporavam to. ;)
Ishmerish:
A o sigurnosti necemo, ovaj raspad od windowsa je po tom pitanju daleko i od mac-a, a od linux-a je svetlosne godine udaljen.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju