Ostalo > Offtopic
mali savjeti
Borko_Savic:
Pozdravi bilderi,
treba mi vasa malo pomoc, malo mjernica.
Idem vec 10 mj. u teretanu. Jedan pofesor iz srednje me je pozvao da vjezbamo i objasnjavao mi kako se sta radi.
Zadovoljan sam napretkom, pogotovo u posljednjih 2-3 mjeseca.
Do sada mi je plan rada bio ovakav:
Prsa:
propadanja 5 serija po 15 ponavljanja
presovi na ravnom bencu 5 serija po 10 ponavljanja
kosi benc sa sipkom 5 serija po 10 ponavljanja
pulover ili razvlacenje 5 serija po 10 ponavljanja
Ramena:
dizanje sipke iza vrata
dzanje sike ispred vrata
vucenje do brada sa EZ sipkom
letenje
sve po 5 serija 10 ponavljanja
I ostale grupe misica sam radio po 5 vjezbi 5 serija 10 ponavljanja.
Taj sistem mi je sada postao malo monoton pa sam htio da me malo posavjetujete kako sta dalje, radi malo boljeg napretka.
Od preparata sam samo u septrembru pio 100% whey protein i Kreatin monohidrat, al to sam pio mjesec dana tako da nisam nista osjetio.
Ishranu sam korigovao maksimalno, ribu jedem 3x sedmicno meso stalno, krompir i pirinac. Naravno ne pridrzavam se nekih extremnih pravila al ne jedem tjesteninu(osim hljeba).
Ja sam planirao malo da mijenjam sistem od februara pa da se malo i izdefinisem do ljeta.
hvala na odgovorima unared
P.S. visina 170
kilaza 65kg
17 godna
bole gym:
Pozdrav bilderu! Dobro je da si se javio jer ovim tempom bi se ubrzo povredio ili razboleo. Znam da je u narodu opste prihvaceno zagrevanje propadanje-zgibovi, pa je tako verovatno i tebi pokazano. Moj ti je savet da to izbegavas jer samo mozes dobiti istegnuce kad tako hladan krenes sa tezinom (u tvom slucaju 65kg). Jedna osnovna vezba (ravni bendz, ravni potisak) i jos jedna doradna (koso razvlacenje, pek-dek) u 7-8 serija bi bila moja preporuka. Znam da ti deluje malo ali moras da shvatis da bodibuiling nije kao ostali sportovi gde vise znaci i bolje. Ajde sam razmisli, treniras 15 serija za prednje rame koje je tesko 100gr?! Zar mislis da mu toliko treba? Kreni sa manje treninga, jedi sve sto treba, odmaraj i bices odusevljen rezultatima. pozdrav
Borko_Savic:
Hvala na odgovoru druze,
mozes li mi ili neko napisati kakav plan da radim, koliko vjezbi za koje grupe misica, koliko ponavljanja i po koliko serija.
Treba mi za prsa, ramena, ledja i ruke. Za noge znam, nema spotrebe da se zamarate time.
hvala na odgovoru jos jednom
Miske1:
Sve to mozes da pronadjes ovde na forumu, potrebno je samo da izdvojis pola sata i da ga prelistas, nista vise. :)
Sasa Dimitrijevic:
Svakako sto je manj misic radi manje serija i vezbi, recimo za biceps su ti dovoljne 2 vezbe po 4 serije, za triceps 3 vezbe po 3 serije, za ranena 4 vezbe po 3 serije, za grudi takodje 4 vezbe x 3 serije, za ledja mozes 5 x3 serije i za noge mozes cak i 6 vezbi po 3 serija. Lepo ti je bole rekao. Obavezno se dobro zagrej da se ne bi povredio, a propadanje i zgibove nemoj da radis kao prvu vezbu. Samo lagano i ne zuri se jer je ovi spor sport i rezultati sigurno dolaze samo treba biti strpljiv. Sto se tice suplementacije, pokusaj da nikad ne ostajes bez dobrog whey proteina, makar samo posle treninga.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju