Ostalo > Offtopic
Prijavljivanje elektronike na ulazu u državu
Fat Dragon:
Po pravilu bi morao prijaviti.U 90% slucajeva ne kontrolisu ali ako ti nadju a nisi prijavio onda je plati molim.
legendArni:
preko aerodorma i u njujorku mislim da moraju biti raspakovani i to ne vise od dva tri komada da prodju kao za licnu upotrebu... A i ne znam kolko mu je to pametno, jer ljudi koji imaju 500e da daju za telefon nece sigurno preko oglasa kupovati
Becks:
--- Citat: legendArni Septembar 27, 2012, 12:20:12 posle podne ---preko aerodorma i u njujorku mislim da moraju biti raspakovani i to ne vise od dva tri komada da prodju kao za licnu upotrebu... A i ne znam kolko mu je to pametno, jer ljudi koji imaju 500e da daju za telefon nece sigurno preko oglasa kupovati
--- Kraj citata ---
Ma preko oglasa se i kupuje najcesce, i ja uvek tako, nikada nisam imao problema.
Ako budu neraspakovani, a ne prijavi i nadju mu onda ce platiti porez sigurno. Jedino ako nece da rizikuje onda neka raspakuje i neka kaze da je jedan privatni a drugi poslovni npr.
Cratos:
Ljudi, on nije državljanin Srbije, on samo prolazi kroz nju, ja pretpostavljam da bi on na aerodromu trebao reći (ili ne, pa kad mu nađu da im objasni) da ih izvozi iz Srbije i da će morati popuniti neke papire koje mora pokazati na izlazu iz Srbije, nema Srbija nikakve veze sa telefonima.
Mene je zanimalo da li je neko upoznat sa protokolom oko prevoženja robe kroz državu, jer on je samo u tranzitu, telefoni ne ostaju u Srbiji.
Prelazak granice i carina u R. Srpskoj nije problem, sa tim dijelom sam upoznat.
Inače, što se tiče potražnje preko oglasa, već mi se 5 ljudi javilo da žele uzeti po cijeni od 825 eura, tako da prodati ih nije problem :)
Fat Dragon:
Nije bitno sto je u tranzitu.Nek onda prijavi pa na izlazu iz Srbije pokaze robu I papir da je prijavio.U EU kad si u tranzitu a nadju ti neprijavljenu robu naplate carinu I ne pitaju ciji si drzavljanin.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju