Ostalo > Offtopic

Prijavljivanje elektronike na ulazu u državu

<< < (2/5) > >>

VeljaP:

--- Citat: cRATOS  Septembar 27, 2012, 11:38:27 pre podne ---Na ulazu u R. Srpsku nije problem  :D
Problem je što su zapakovani i ne želi ih otvarati jer im smanjuje vrijednost. Zanima me ako ih ne prijavi a oni mu ih nađu (jer su ga prošle godine pretresli do gaća na aerodromu), šta se dešava? :)

--- Kraj citata ---

u tranzitu je, on nije drzavljanin Srbije, zamisli kad presjedas u Frankfurtu za negdje i svabo ti dodje i oduzme nesto kao jbg druze, nisi prijavio, ti telefoni su problem carine Srpske, a ne Srbije.

tanatos:
Za tehniku da, mada ima pravo i svaka zemlja da ti trazi papire odakle nosis i gde nosis. Ne placas porez, al cisto kontrole radi da nisu ukradeni i sl... Racun da si kupio uz kartu u koju zemlju putujes je dovoljan do "zadnje grane"
Ne mozes da provezes tek tako 20 telefona a da te niko ne pita odakle ti...

VeljaP:
da, racun mora imati...

Cratos:
To mene zanima, imaće on račune (u pitanju su 2-3 komada), ali ta kontrola, protokol me zanima, da li ih prijavljuje, jer će ih vjerovatno naći na aerodromu. Da li da riskira da ih ne prijavi ili da kaže šta nosi i da naglasi da samo prolazi kroz državu? :)

Edit: Hvala Velja, Tanatos, to je odgovor što sam tražio.

tanatos:
Ama ne prijavljuje nista.
Ni na zadnjoj nista.
Kupio je sebi, nasao za dobru cenu, i nije mu palo na pamet da ih prijavi jel... to je za svoje potrebe i 2 idu za svalerku. Ako ga smore, e onda brate... plati carinu :D sta ce drugo.
I za svaki slucaj neka stavi 2 veca pakovanja mocart kugli, i eventualno jednu milku ud 2kila po mogucstvu.
I time ce najbrze platiti carinu :D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju