General Bodybuilding Discussion > Članci
SNAGOM VOLJE DO USPEHA!
Pedja_Petrovic:
Ukoliko niste upoznati sa značenjem reči „placebo“ na internetu se može pronaći sledeća definicija:
,,...efekat pri kojem se ispitaniku ili grupi ispitanika daje preparat sa potpuno neutralnim dejstvom navodeći ispitanika ili grupi da čvrsto veruje da uzima stvaran lek ili preparat’’.
U praksi se često desi da grupa koja je uzimala neutralan preparat zabeleži boljitak (placebo efekat) nego grupa koja je uzimala stvaran preparat ili lek.
Dakle, da još više uprostimo, čak i kada je ispitanik uzeo ,,lek’’ koji ničemu ne služi, zabeležio je boljitak, samo zato što je verovao da je uzeo pravi lek. Iako jačina ovog efekta varira od čoveka do čoveka, ne može mu se osporiti postojanje i vezuje se za mnoge društvene oblasti: od medicine, pa sve do sporta.
Što se našeg mišljenja tiče, umesto termina „placebo efekat“ upotrebićemo termin „efekat volje“, jer smo mišljenja da ovaj prvi u velikoj meri zanemaruje moć ljudske volje i njene efekte u praksi.
Pod terminom „efekat volje“ podrazumevamo sposobnost pojedinca da svojom voljom nešto promeni. Smatramo da je ovo potpuno ostvarivo i da ga tako i treba prihvatiti.....
NASTAVAK teksta,procitajte na nasem BLOGU klikom na link ispod:
http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.com/2014/05/snagom-volje-do-uspeha.html
Izvor:T nation
dragan vg:
Poucan i zanimljiv tekst...
Vise osvetljava psiholoski aspekat...
Bsbejs5:
--- Citat: dragan vg Maj 26, 2014, 07:24:32 posle podne ---Poucan i zanimljiv tekst...
Vise osvetljava psiholoski aspekat...
--- Kraj citata ---
Slazem se,psiholoski aspekt je mnogo bitna stvar u treningu..I da se osvrnem na licnu motivaciju prilikom treninga.Imam druga koji se bukvalno moli Bogu prije svake serije koje radi kako bi dobio vecu volju.I vjerujte mi iako djeluje kao neki cudak,covjek izgleda fenomenalno,a Bogami i gura.Ali u svaku svoju radnu seriju on ulozi 110 posto sebe.
dragan vg:
Ma,ja kada dodjem u teretanu,gledam da dam 100%,jer ukoliko to nije slucaj,kada zavrsim javlja se onaj osecaj zaljenja,da si mogao vise,bolje...
Ovako...odradis maksimslno,budes zadovoljan...
Bsbejs5:
Tacno,ziva istina...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju