Lijep pozdrav svima, zovem se Aleksandar i dolazim iz Hrvatske, 15 mi je godina.
Bodybuildingom se bavim otprilike oko godinu i 4 mjeseca, godinu dana ozbiljno, u pocetku, prvih par mjeseci je to vise manje bilo učenje i loša prehrana, tada sam odlučio čime ću se baviti u životu i bb sam jednostavno prihvatio kao nacin zivota. Načitan sam jako puno oko ovoga, i proveo preko 100 sati samo citanja o svemu,proucavanju i eksperimentiranju. U buducnosti imam velike planove sto se ovoga tice, i siguran sam da cu u tome uspjeti, samo nek Bog da zdravlja. Sad sam u masi, trenutna kilaza oko 74-75kg, visina 176cm. Dat ću vam primjer mog jednog dana prehrane na masi:
1. obrok (7:30): 100g zobenih pahuljica + 50g wheya + šaka kikirikija + 2 alpha mena (inace alpha men je prozivod myproteina, vitamini i minerali)
2. obrok: (10:30 - skola): 5 jaja - 3 cijela + salata
3. obrok: (13:00): 250g piletine + 150-200g rize + salata + omega3
4. obrok: (15:30): 150g piletine + riza + zlica maslinovog ulja
Prije treninga (16:35): 400mg kofeina ili myPre, ili no4aakg preworkout, kombiniram kako koji dan
Trening (17:00- 18:00) - Tokom treninga: 15g bcaa, PWM: 50G wheya + 15-20g glukoze + 7g kreatina + 5g bcaa
5. obrok (19:15): omlet 4 jaja kajgana sa posnim sirom + salata + riza / krumpir
6. obrok (22:00): 250g posnog sira + 50g kikirikija
Pred samo spavanje: 15g glutamina + 1tab cinka.
Tako otprilike izgleda moj jedan dan sto se toga tice. Od suplementacije koristim: Whey protein,bcaa,glutamin,caffeine,no4akkg, alpha men(vitamini i minerali),kreatin, cink i krom ponekad uzmem jos posebno.
Suplementaciju financiram svojim novcima, vecinu svojih novaca ulazem u nju, a sto se tice prehrane tu su roditelji, bas me i ne podrzavaju u ovome, ali to me ne interesira previse, dovoljno da mi hranu kupe. Najvise sam zahvalan svojoj baki, koja mi sprema sve obroke, i tu je za mene 0/24 i najveca podrska.
Sto se tice treninga, treniram 5 ili 6 puta tjedno, svaki dan radim jedno skupinu, jedino listove radim 3 puta tjedno.
Evo ispod slike moje trenutne forme u masi, slike otprilike prije 2 tjedna:
ALBUM - KLIKNIUkratko to bi bilo to, hvala svima koji pogledaju i slobodno komentirajte, raditi ću update ponekad teme i sl. Davno sam bio na ovom forumu pa sam se sad vratio. Ako bog da, za 2 godine cu se okusati po prvi put na bini. Lp.