Ostalo > Offtopic

Da li da rizikujem po cenu zivota?

<< < (2/5) > >>

Pirat:

--- Citat ---Trudim se da prestanem da se prejedam, moram da promenim ishranu i da se krecem, ali me strah i panika hvata da li cu da se ugojim ako malo vise uznem da jedem! Nekako kao da zivim u straju i ocaju od svega
--- Kraj citata ---

ako jedes pravu i hranu i unosis na pravi nacin neces se ugojiti nikada , mozes samo da poboljskas svoje psihofizicko stanje...

e sada, jako je lepo sto si prepoznao problem i odlucio da prestanes da budes lenj debeo itd... sada da ne bi oko svake sitnice pisali na sto strana u tvojoj temi , lepo bi bilo da ti priones na rad, pogeldas malo forum nutrition , pa forum trening , primere istih, pa sklepaja nesto od toga i drugi da komentarisu , uplatis teretanu i cepas...  samo tako moze i samo je tako logicno , ovo ako krenes sa gomilom pitanja koja idu u pogresnom pravcu , neces dobiti prave odgovore , tako da prioni malo na citanje i odradi posao sto bi rekli.

Stevan Čerubdžić:
Dobrodosao, druze.
Ajmo sada polako po stavkama.
Ne ocajavaj nije to toliko strasno, radio sam i sa gorim slucajevima, dolazili su mi momci sa preko 120kg kojima je samo hodanje bilo otezano sa velikim zivotnim problemima, gde sam prvo morao da budem psiholog pa tek onda trener, jer samo tako se moze doci do resenja problema. Preko noci nista ne moze.
Sasvim je normalno da sa tim nacinom zivota i tom kolicinom stresa izlozis telo gojenju jer u tim trenucima prvenstveno psiha zudi za prostim secerima.
Ali ono sto nije dobro je tvoje razmisljanje za dalje. Jer sam imas preveliku zelju, a znas kako kazu, sveca koja najjace gori najbrze izgori, jer i sam kazes da nisi istrajan. Zato svemu moras pametno pristupiti i planski.
Okretanjem nacina zivota u danu ce doneti samo da ce se organizam brzo zasiti i da ce da aktivira odbrambeni mehanizam i vratices se na pocetak za kratko vreme ne dobivsi aposlutno nista.
Sta to znaci? To znaci da moras jedan korak napred, lagano. Za pocetak sama fizicka aktivnost ce ti doneti vidljiva poboljsanja. Zatim polako regulacija jelovnika, nikakve logorske dijete, nego vise obroka tokom dana, manjih, cime ces lagano ubrzavati metabolizam i telo ce vise topiti masti.
Mozak ce ti se takodje adaptirati polako, kako i telo i nece ni primecivati neku razliku i promene jer ce kao kameleon da se prilagodi. Time ces da razvijes odrednjeni mentalni sklop, kojim ces stezi potrebnu disciplinu.
Nece ti biti tesko da spremis vise obroka dnevno, jer ce to postati neka dnevna rutina, koju prosto znas da treba da uradis, kao npr pranje zuba. I da, vise manjih obroka te NECE ugojiti, naprotiv, ugojice ti misice a smrsace salo .

ABCProtein:

--- Citat: Stevan Cerubdzic  Maj 19, 2016, 05:22:48 posle podne ---Dobrodosao, druze.
Ajmo sada polako po stavkama.
Ne ocajavaj nije to toliko strasno, radio sam i sa gorim slucajevima, dolazili su mi momci sa preko 120kg kojima je samo hodanje bilo otezano sa velikim zivotnim problemima, gde sam prvo morao da budem psiholog pa tek onda trener, jer samo tako se moze doci do resenja problema. Preko noci nista ne moze.
Sasvim je normalno da sa tim nacinom zivota i tom kolicinom stresa izlozis telo gojenju jer u tim trenucima prvenstveno psiha zudi za prostim secerima.
Ali ono sto nije dobro je tvoje razmisljanje za dalje. Jer sam imas preveliku zelju, a znas kako kazu, sveca koja najjace gori najbrze izgori, jer i sam kazes da nisi istrajan. Zato svemu moras pametno pristupiti i planski.
Okretanjem nacina zivota u danu ce doneti samo da ce se organizam brzo zasiti i da ce da aktivira odbrambeni mehanizam i vratices se na pocetak za kratko vreme ne dobivsi aposlutno nista.
Sta to znaci? To znaci da moras jedan korak napred, lagano. Za pocetak sama fizicka aktivnost ce ti doneti vidljiva poboljsanja. Zatim polako regulacija jelovnika, nikakve logorske dijete, nego vise obroka tokom dana, manjih, cime ces lagano ubrzavati metabolizam i telo ce vise topiti masti.
Mozak ce ti se takodje adaptirati polako, kako i telo i nece ni primecivati neku razliku i promene jer ce kao kameleon da se prilagodi. Time ces da razvijes odrednjeni mentalni sklop, kojim ces stezi potrebnu disciplinu.
Nece ti biti tesko da spremis vise obroka dnevno, jer ce to postati neka dnevna rutina, koju prosto znas da treba da uradis, kao npr pranje zuba. I da, vise manjih obroka te NECE ugojiti, naprotiv, ugojice ti misice a smrsace salo .

--- Kraj citata ---

Hvala Stevo!  :D

Sad imam jedno pitanje vezano za hormone. Jer znam sigurno da mnogi od vas su pomalo i doktori s iskustvom, jer su svasta naucili dok su koristili hemiju. Meni to iskreno malo smeta, a ono sto sam hteo da kazem je vezano za opadanje kose, tj kod mene je kosa proredjena i vide se pecati.

Da li mozete vi ili neko ko cita, da mi kaze da li je nesto poboljsalo gustinu kose, posto znam da minoxidil od 5% pomaze sigurno. Ili moram da vadim krv i proverim hormone kod endokrinologa

Kazem sve ovo jer se plasim da koristim tu hemiju da mi ne napravi jos vecu stetu s jetrom, srcem i kosom. Sagorevac masti Fuel je jako dobar, ali ne znam da li ce mi on dodatno pomoci ako se penjam uzbrdo i setam 5-6km svako vece?

Stevan Čerubdžić:
Uopste ne treba da razmisljas o hormonima jer to nikako nije za tebe i nece ti pomoci bar ne u narednih nekoliko godina. Opadanje kose zavisi od genetike, DHT-a itd.
Sa tim stvarno nemam problema, jer mi je kosa pregusta, cak bih i voleo da je redja ali dobro...
Mada sam slusao dosta prica o svakakvim preparatima da su ljudi koristili kako bi povecali gustinu kose, e sad da li to radi ili je marketinski trik.
Ne treba da razmisljas o sagorevacu bar ne jos, moras prvo da se aktiviras, pa polako da popravljas ishranu pa tek onda polako da ubacujes suplemente.

ABCProtein:

--- Citat: Stevan Cerubdzic  Maj 19, 2016, 06:16:47 posle podne ---Uopste ne treba da razmisljas o hormonima jer to nikako nije za tebe i nece ti pomoci bar ne u narednih nekoliko godina. Opadanje kose zavisi od genetike, DHT-a itd.
Sa tim stvarno nemam problema, jer mi je kosa pregusta, cak bih i voleo da je redja ali dobro...
Mada sam slusao dosta prica o svakakvim preparatima da su ljudi koristili kako bi povecali gustinu kose, e sad da li to radi ili je marketinski trik.
Ne treba da razmisljas o sagorevacu bar ne jos, moras prvo da se aktiviras, pa polako da popravljas ishranu pa tek onda polako da ubacujes suplemente.

--- Kraj citata ---

A dobro sad, posto ja nemam dleke na jeziku i otvoren sam i iskren oko svega, moram da priznam da sam malo i dlakav i da mi to smeta. Citao sam po mnogim forumima (domaci-strani) da se dosta muskarci izbrijavaju, ali mene iritira kada izadju oni osipi i crvenilo po kozi, takodje i tackice. Nekako lepse izgleda glatka koza jos kada se nanese ulje za kozu koje se ne razmazuje, iih

Krecem da popravljam sve iz cuga! Hocu da budem vitam i ravan kao onaj decko sto sam ostavio sliku. Ne znam samo sta znace mali zalogaji, 3-4 zvakanja nrp 2 mala krompira i pirinac, ili jedna banana i jedna jabuka?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju