Ostalo > Offtopic

Fatalni kreatin

<< < (2/3) > >>

BigM22:
Stevane, o klenu sam se informisao, bio voljan da ga probam ali sam ipak odustao od njega. Sto se tice mog trenutnog problema ne kazem da je kreatin kriv, nego moja nemarnost. Kreatin kao suplement je odlican, ali moje ponasanje tokom njegovog koriscenja ocigledno nije bilo, i to sebi ne mogu oprostiti, jer moje delimicno misljenje je da je to dovelo do pomenutog problema.

Pedja za ovaj odgovor skidam kapu. Rec 'hejtovanje' sam upotrebio zato sto na jednostavna pitanja ne dobijam jednostavne odgovore... Ukapirao sam sta si mislio i ja se slazem da ne mora da znaci da je kreatin lose uticao na burege ali ne znam ko je u pravu vezano za povratak funkcije... Lekari ili ko... Ja bih najsrecniji bio kada bi mi neko rekao i objasnio kako da se vratim na "fabricka podesavanja"...
Oba teksta cu odmah procitati, a ono cime planiram da se bavim ubuduce su trening, ishrana i suplementi imajuci u obzir nastalu situaciju

Pedja_Petrovic:

--- Citat ---Pedja za ovaj odgovor skidam kapu. Rec 'hejtovanje' sam upotrebio zato sto na jednostavna pitanja ne dobijam jednostavne odgovore... Ukapirao sam sta si mislio i ja se slazem da ne mora da znaci da je kreatin lose uticao na burege ali ne znam ko je u pravu vezano za povratak funkcije... Lekari ili ko... Ja bih najsrecniji bio kada bi mi neko rekao i objasnio kako da se vratim na "fabricka podesavanja"...
Oba teksta cu odmah procitati, a ono cime planiram da se bavim ubuduce su trening, ishrana i suplementi imajuci u obzir nastalu situaciju
--- Kraj citata ---

HVALA tebi sto si me rauzmeo i da nema ni jednog trenutka losih namera
Kako da se vratis
Pa sada uradi tako kako su lekari rekli.
Ono sto je bitno je da pokusas da odredjeni period zivis "cisto" ,a na to mislim da se ne optrecujes sa tim da li je meso dobro ili lose,vec da odredis granice koje su ti potrebne (pusti sada tereatnu i treninge) makrosa koje su ti potrebe za "ciscenje" sto bi znacilo da jedes cisto,zdravo spremljeno,sa gomilom antioskidanata (zeleni caj) i 3 litra prolom vode dnevno (min) -MOJE MISLJENJE + omega 3 riblje ulje
nakon nekog vremna,siguran sam da ce lekari da ti kazu da izbacis tbl za pritisak,kao da ce i eventualna disfunkcija bubrega (koja po meni je dosla usled NIZA okolnosti,a nikako usled neke bolesti ne dao Bog) da se smeni sa redovni i normalnim funkciosnenjem bubrega
Naravno
alkohol i slicne izlete moras da zaboravis,bar 10ak ned,
posto ces da unosis UH (kako pretsoavljam) onda gledaj da budu cele zitarice,a unos belanevina neka ti bude onoliki da ne dodje do onoga iz teksta.

BigM22:
Lekar mi je rekao sledece - "da li ce manji unos proteina spreciti dalje ostecenje funkcije bubrega, i da li ce veci unos proteina uticati lose na njih to niko ne zna, ali to je ono sto knjige kazu... i to je ono sto ja moram tebi da kazem..."  :o :o :o Inace pominjala se neka doza od 100g proteina dnevno...   :'(
Ovaj tvoj savet skroz ima smisla, i nije nimalo lako to sprovesti u delo, ali sto pre pocnem time da se bavim to bolje... Problem je sto je pola ovih stvarih za mene spansko selo, i da li je ok da svako sledece pitanje postavljam ovde u ovu temu?
Za pocetak me buni u vidu cega omega 3 riblje ulje da unosim i u kojoj meri?

Pedja_Petrovic:

--- Citat: Marezos66  Novembar 04, 2016, 11:27:58 pre podne ---Lekar mi je rekao sledece - "da li ce manji unos proteina spreciti dalje ostecenje funkcije bubrega, i da li ce veci unos proteina uticati lose na njih to niko ne zna, ali to je ono sto knjige kazu... i to je ono sto ja moram tebi da kazem..."  :o :o :o Inace pominjala se neka doza od 100g proteina dnevno...   :'(
Ovaj tvoj savet skroz ima smisla, i nije nimalo lako to sprovesti u delo, ali sto pre pocnem time da se bavim to bolje... Problem je sto je pola ovih stvarih za mene spansko selo, i da li je ok da svako sledece pitanje postavljam ovde u ovu temu?
Za pocetak me buni u vidu cega omega 3 riblje ulje da unosim i u kojoj meri?

--- Kraj citata ---

Gle
niko se nije naucen rodio,pa onda veruj da sada sve izlgeda ludo,ali ako posvetis paznju samo 7 dana tematici,savladti ces je do mere da es ako Bog daje,ti mocu savetivat nekada i nekoga,a na ovakve teme.

Omega 3
sada ispada da nesto reklamiram (ali mi nije to cilj,ako mi verujes),a nju sam napisao iz razloga ciscenja krvi od triglecierida,masnoca,holeesterola tj glavnih prekurosra visokog pritiska

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/v2/esencijalne-masne-kiseline-i-omega-riblje-ulje/288-the-omega-3-200-soft-gel-kapsula.html

S obizom da je lekear rekao 100grB dnevno ,nije to neki rpoblem (120 te nece ubiti sigurno) ali svakako onda treba da pojacas MASTI iz ovog oblika,tako da bez bilo kakve fore,mogu da kazem da 7-10 kom omega na dan kroz naredne 6 ned (pa onda krva slika) sigurno bih JA URADIO i na svojoj kozi

Ovo sto su rekli lekari oko knjiga.Da,tako sam i mislio,a drugacije u stvari i ne smeju da kazu.Mislim,to nisu ljudi koji se bavi nadri lekarstvom i alt medicnom,vec visoko obrazovni ljudi koji rade po defaultu.Jbg,tako nam je kako jeste

BigM22:
Ne ispada da reklamiras, tako sam i mislio da je najbolje  uzimati...
Ajde samo mini semu da napravimo kako bi meni bilo lakse da je korigujem s vremena na vreme. (Sad je tema dobila drugu svrhu i izvini ako sam dosadan...)
Dorucak ugljeni hidrat, recimo zitarice. Procenat proteina u mleku da zanemarim?
Trening uvek gledam da mi bude u prvom delu dana, najbolje izmedju prva dva obroka. Rucak bi mogao da bude mesnat (120g je malo  :( ) u kombinaciji sa povrcem... Ponekad sa testeninom... Kostunjavo voce je dobro doslo za neku uzinu, a za veceru moram da izbegnem ela sir, belanca, tunjevinu...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju