General Bodybuilding Discussion > Članci

ZAŠTO VEĆINA DIJETA NE USPEVA

<< < (2/3) > >>

bogii11:
Miladine, jeste on pratio unos kcal, ali sigurno mije unosio 50g proteina i 350g uh umesto npr.  200g proteina i 200g uh, ovo sam lupio samo.
O se jeste drzao brojanja kcal zbog lakseg pracenja kalorijskog deficita/suficita, a makrosi su fiksni, kad smanji kcal automatski i jedan od makrosa ide dole.

Ljudi danas prave pogresnu sliku o tome, znaci cim broji kcal on ne prati makrose vec jede sve zivot itd...

Ja licno brojim kcal, ali sam lre toga odredio makrose.

Pedja_Petrovic:

--- Citat: radovicmiladin86  Decembar 16, 2016, 09:39:35 pre podne ---Naravno ne pisem o markosima koje sluze za gojenje...pricam o praviönoj ishrani...
Naime konstantno citam ne netu da ljudi prate unos proteina uh i masti i na osnovu toga vode dijetu...e sada pitam da li je to realnije ili brojanje kalorija(be bilo kakvih)
Jedan prijatelj kod mene se spremao za takmicenje i vodio je dijetu negledajuci gramaze belancevina uh i masti vec se pratio brojanjem kalorija....obarao je postepeno kalorije i sveo sa na relativno nitak bf...na drzavnom prvenstvu nemacke je uzeo 7mesto bez ikakve hemije sto je po meni odlican rezultat....
Zato samo pitanje sta u sustini pratiti i koje brojke brojati....

--- Kraj citata ---

to sto govoris da je tvoj prijatelj radio u konstalaciji sa koliko toliko prof bavljenjem ovim sportom,nema nikakve veze.Samo njegovo 7 mesto (ma sta god to da znacilo,posto nisi rekao ni o kakvom takmicnjeu je rec,ni o kojoj kategoriji ) kao i npr ako je ifbb federacija,u tom slucaju on NE moze da zna koji je ,posto ih 6 ulazi u finale a tada da li si 7 ili 77 aposlutno nije bitno..itd itd.No, da ne budzim sada temo o tome

Tvoj prijatelj je verovatno stihijskom metodom koje ni sam nije svestan dosao do nekog rezlutata.Kazem :nekog" posto je to sto si rekao veoma apstraktno,a njemu se npr cinilo da je to za takmicenje,a moguce da je rezutlatl u smislu skidanja kg odlican,ali nije naravno takmicarski,kao i spustanje kalorija tj zatezanje kasia do -beskanacno NE VODI NIGDE
Da skratim
brojati B -UH-M je cilj igre i ukalparti ih u pricu
BMR i TDEE treba da budu POLAZNA STANICA
moras da upamtis (i da preneses prijatelju) da je telo SAVRSENA masina,koja se veoma lako adapitra na razne faktore,kako spoljne tako i unutrasnje,pa tako cal potrosnja NIJE ISTA NI JEDAN JEDINI DAN i onda je glupo drzati se slepo nekog broja,kada je taj broj,nista drugo do broj. Savrsen opis sta u stvari znace brojevi,dao je neko,cije ime ce se verovatno spomjati za 50ak godina,gde je rekao da su brojevi nesto sto aposlutno nije tacno,ali je covek ih osmislio kako bi sebi olaksao da razume neke stvari :)

radovicmiladin86:
Dakle u prevodu brojevi i racunanje apsolutno nije bitno???
Ako se sve svodi samo na ogledalo i trenutno stanje i ako se sve to samo prati....

Pedja_Petrovic:

--- Citat: radovicmiladin86  Decembar 16, 2016, 10:46:07 pre podne ---Dakle u prevodu brojevi i racunanje apsolutno nije bitno???
Ako se sve svodi samo na ogledalo i trenutno stanje i ako se sve to samo prati....

--- Kraj citata ---

brojevi B-UH-M i te kako bitno
besomucno brojanje cal...nema smisla
to je ona prica o onim po***im dijetama tipa -jedem sve kaj mi stara suha , samo manje
Pa onda kaze da u jednoj kasiki gulasa ima 200 cal ,pa onda u jednoj sarmi 400 cal ,pa u supi 100 i onda ukalapa prema svom BMR od 2000 cal itd....sto bi stari narod rekao..il se j**i ili se kuci teraj....jbg...ali dobro,rauzmem sa marektinske strane da je to lova na brzinu jer sigurno je bolje cuti nekoga ko kaze da mozes da jedes sarmu i izlgedas kao cica sa naslovnice,dok sa druge strane ti neki tamo "glupi bilder" soli pamet o tome kada treba jesti nesto drugo....:D :D

radovicmiladin86:
Ma daleko od toga....znam ja sta se treba jesti i sta se gura daleko od toga samo pitam da li se iz te hrane racunaju kalorije tj da li je potrebno voditi racuna o tim kalorijama ili se drzati dnevnog unosa b uh i m

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju