General Bodybuilding Discussion > Članci

ISTINA O DOPINGU I ANTIDOPING KONTROLI

<< < (4/6) > >>

Pedja_Petrovic:
Evo
idemo za sve pare.......

http://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/2961315/video-nevidjen-skandal-trese-svet-atletike-getlin-dopingovan-pobedio-bolta-na-oprostaju

Veliki89:

--- Citat: pirat  Decembar 19, 2017, 10:25:05 posle podne --- sta ti se uzorci cuvaju pa se testiraju kada se sazna nova supstanca ?

--- Kraj citata ---

Ako me secanje dobro sluzi cuvaju se do 20god zapecaceni kako su uzorkovani. Uzorci se skupljaju u dve bocice A i B i jedna se analizira odmah dok se druga cuva u bazi za....😁 za bb ne znam koje su procedure ali na takmicenjima se uglavnom uzorkuju pobednici i neki random ucesnici(sta mislite sto nekad favoriti ne pobede?)
Takodje svi vrhunski sportisti( u srb nekih 100tinak) treba da bude uvek spremno da da uzorke i moraju svakodnevno da popunjavaju formular online u kojem ce navesti u kom delu dana i gde ce moci Antidoping Agencija da ih uzorkuje.

Naravno, kao i svugde u svetu postoji i kod nas TUE(terapeutska upotreba leka) u kojoj se ukoliko takmicar boluje od neke bolesti mogu naci i nedozvoljena sredstva koja sluze u svrhu "lecenja" 😆

teleci:
tekst je dobar, samo jedna dobronamerna kritika je pravopis ako vec tekstove kacite na blogove. neznamo=ne znamo

mene interesuje postoji li doping kontrola na mr olympia? i kako ti ljudi prolaze te testove?
pozdrav

teleci:

--- Citat: pirat  Decembar 20, 2017, 10:38:15 pre podne ---Jel moze thc da se ubraja u u performans droge? Na stranu sto je zabranjen... koji efekat u tom smislu daje...za mj mislim da je konkretno u kasnijoj karijeri, 95-98, tu se video poveci pomak u masi... za efedrin sam cuo da je bila popularna sups. Medju kosarkasima.. mada realno oni su tada ipak imali iole neke mere u tome, dok ovi danas...

Duci da, malo preteruje , inace bio opasno dobar kosarkas u svoje vreme
P.s. "naduvani kao cepelini" hahahahahahahaha

--- Kraj citata ---
thc je u streljastvu doping

Stevan Čerubdžić:

--- Citat: teleci  Decembar 20, 2017, 07:53:34 posle podne ---mene interesuje postoji li doping kontrola na mr olympia? i kako ti ljudi prolaze te testove?
pozdrav

--- Kraj citata ---
Naravno da postoji.
Prolazi se kao i u svim ostalim sportovima, manipulacijom doping testa, a postoji mnogo nacina da se tako nesto uradi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju