Ostalo > Offtopic

posao i financijska sigurnost

<< < (4/6) > >>

Irac:

--- Citat: protejini  Mart 15, 2007, 05:47:37 posle podne ---@irac...ili ti drugari imaju manje od 20 godina,ili su totalno ne snalazljivi.
Moj mobilni jer CX65 sada mu je vrednost 50 evra,ja ga platio pre 2 godine 80...
Vozim Kadeta,starog,ali dobrog.
KAda budem imao para za bolje,kupicu bolje.
Nemam nemacki standard,a i koji ce mi kurac?
Lepo je to,ali to ovde ne moze,i ne nedostaje mi.
 Da vozim auto star 5 godina,pa kad izadje novi model,da se osecam nezadovoljno sto nemam da kupim auto novi?
Nisam ja bas pravo merilo za prosecnok Srbina...
Samo nemam potrebu da jurim za materijalnim stvarima.
Tako da verujem da sve moze da se ima i ovde...mozda ne najbolje i najskuplje,ali meni to i ne treba.
Uvek radije odvojim pare za dobro letovanje i li lep vikend,obilazak manastira i lepih predela...
Kada zivot iscuri iz prstiju,kao vreo pesak,necemo meriti kvalitet zivota po broju kola koje smo promenili,vec po lepotama koje mso doziveli.

--- Kraj citata ---
                                                                                                                                                                                                                                                      Oni su moje god.tj imaju dvadeset,snalaze se kako znaju i umeju da bi imali da prezive letovanje ni ne pominju posto neznaju ni kako to izgleda,jednom eventualno dvaput mesecno izadju. Jedan od njih je jako bio snalazljiv pa je zavrsijo u zatvoru! prevozio sipce preko grane. Ja da mogu ziveti u srbiji kao ti ja sigurno nikad nebi otisao u inostranstvo! Ti sigurno zivis u nekom vecem gradu i mozes to da si priustis,ali u onoj vukojebini gde mi zivimo nema buducnosti!

mrki:
A GDE JE TA VUKOJEBINA?

protejini:
Istina je da je zivot u provinciji kudikamo tezi.
Ali pricamo o zivotu u Srbiji.
Nije Srbija samo Beograd,niti je Srbgija amo provincija.
Preselis se u veci grad i povecas sebi sanse...
Jos ste jako mladi,verujem da ce sv doci na svoje mesto za par godinA.
I ja sam mnogo zeleo,a malo imao devedesetih kada sam imao oko 20 godina,tek kasnije su dosle stvari na svoje mesto.
Poenta je da se i ovde moze ziveti i da "zapad" ne nudi tetrebe u letu...
Mnogo se radi,nesto se i zaradi.
Ali ako nisi skolovan i u posedu nekog eksluzivnijeg znanja ili vestine,mucices se bilo gde.
Pa,bolje da se mucim ovde,medju svojima.
Nije mi san da dodjem odrtaveo za 30 godina iz Svabije sa novom meckom.
U Beogradu i NS-u moze se pristojno stanovati za 100 evra mesecno+250 evra za "zivotarenje" i eto znacajno bolje situacije od neke vukojebine.
Jedino sto za to,kao i za mnogo toga u zivotu,trebaju velika muda.

Big_Rasha:
I bogati placu,
kasnije il' pre,
jer pare nisu u zivotu sve..........

Irac:
@mrki.. U Sremu tacnije Sid,ako si cuo za njega.   @protejin.. Pazi druze,jel nije zalosno da neko napusta svoju kucu da bi mogao normalno ziveti!? Nije ni meni san nova mecka ili 100 000eura na racunu........  Ali nije ni zapad  kao sto ti kazes "mnogo se radi nesto se i zaradi" Mnogo se zaradi,bar ovde gde sam ja!  Valda ce jednog dana biti bolje i tamo,samo da taj dan brzo dodje! Ubi me nostalgija!     

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju