Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman
Kako trenirati bench press, jedan od nacina
Polomac:
Zaista neverovatno ali sve je islo po racunu,planu.Prvi sam bio skeptik,ali kad sam probao dobio sam bas toliko koliko je i predvidjeno.No da napomenem,u citavom nedeljnom programu radili smo samo nekoliko vezbi.Ponedeljak,sreda i petak,samo benc i cucanj.Subota vezbe po potrebi.Ali avaj opet,licno godina sam godinama u bodi bildingu,sto je znacilo da u vecem delu godine radim misic jednom u sedmici.E sad hocu da kazem i takvim programom sam dobijao solidnu snagu.Sa 100kg moje tezine u teretani sam uspevao da dizem tezine od preko 190kg.Rade radi partiju jednom u 7dana,benc takodje jednom.Ali kada radimo triceps obavezno radimo sjajnu vezbu uski benc.
Polomac:
Kazem ovo je dobro,ali opet verujem da ljudi poput Milana mogu da nam predoce jos bolje nacine.Ja verujem u praksu,iskustvo.Teorija i praksa zaista mogu mnogo da podudaraju ali isto tako i da podbace.
Ninja:
--- Citat: Polomac Avgust 06, 2007, 10:52:46 pre podne ---Primer benca.Ako je maximum,kec 200kg,u odnosu na tu tezinu izrac unavaju se tezine za narednih 6nedelja,tako da bi na kraju trebao sigurno podici 5%vise.Primer 1trening krece zagrevanje pa onda 2 dvojke sa 70i75%od maximuma,onda ide 6 dvojki sa 80%od max,to je ponedeljak.Sreda,zagrevanje,pa 2dvojke sa 70i75%,pa 6trojki sa 80%.Petak,zagr.2dvojke sa 70i75%,pa 6dvojki sa 80%.2nedelja cetvorke sa 80% to je ponedeljak.Sreda dvojke sa 80%.I tako redom do sestica sa 80%.Znaci smenjuju se tezak i lak trening.U 4,5,nedelji se dizu kilaze i smanjuju teske serije.Nekoliko mojih sportista je radilo ovaj program sa uspehom.
--- Kraj citata ---
Evo, ovo ce vjerovatno pojednostaviti stvari http://www.exrx.net/WeightTraining/RussianSquatProgramGenerator.html
Polomac:
Bravo ninja,to je to.Samo sto nisam video procente kilaza za dizanje u 4,5,6nedelji.To je to.U ovim zadnjim nedeljama kilaze se dizu a serije smanjuju.
Ted Arcidi:
ne znam...po meni previse serija...ali ako nekome to odgovara zasto da ne, bas me zanima sta ce Milan reci
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju