Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman

Kako trenirati bench press, jedan od nacina

<< < (3/8) > >>

Polomac:
Mislim da jedan od retkih dizackih programa koji se uspesno moze primeniti u power liftu je ruski program snage.Program se izvodi 6nedelja i svaka serija i ponavljanje su unapred predvidjeni planom za 6nedelja.Tezine koje se dizu u tom planu se izracunavaju matematicki procentualno u odnosu na podignut maximum u vezbi.Vezba se radi 3puta nedeljno pri cemu se naizmenicno smenjuju tezak i lak trening.Po meni je ovo sjajan trening koji zaista daje siguran dobitak.Ali i zaista jedan od retkih koji se moze primeniti u powerlitingu.

Milan J:
Daj jos neki detalj tog treninga. Ako je onajk nakoji ja mislim taj nije prinenjiv.

princo:
Extra stvarno!!! Hvala!!

Polomac:
Primer benca.Ako je maximum,kec 200kg,u odnosu na tu tezinu izrac unavaju se tezine za narednih 6nedelja,tako da bi na kraju trebao sigurno podici 5%vise.Primer 1trening krece zagrevanje pa onda 2 dvojke sa 70i75%od maximuma,onda ide 6 dvojki sa 80%od max,to je ponedeljak.Sreda,zagrevanje,pa 2dvojke sa 70i75%,pa 6trojki sa 80%.Petak,zagr.2dvojke sa 70i75%,pa 6dvojki sa 80%.2nedelja cetvorke sa 80% to je ponedeljak.Sreda dvojke sa 80%.I tako redom do sestica sa 80%.Znaci smenjuju se tezak i lak trening.U 4,5,nedelji se dizu kilaze i smanjuju teske serije.Nekoliko mojih sportista je radilo ovaj program sa uspehom.

aragorn:
Po tvom iskustvu,nisu bili pretrenirani sa tim programom koji opisujes?

Licno mislim da je to previse cesto,sto se tice frekvencije treninga...

Ali,opet,ako ste imali rezultata,ni ovo sto rekoh ne mora da bude merilo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju