Ostali sportovi > Powerlifting/Strongman
Kako trenirati bench press, jedan od nacina
aragorn:
Ovo sto Milan odlicno opisuje,evo primer..Scot Mendelson..."majmunski hvat"....
Jedan period svog dizackog staza je Mendelson radio ovaj hvat na bench-u,ali ne vise.....
Naime, sta se desilo?
Na seriji sa 600 funti ,on je zavrsio seriju,a pomagacima se ucinilo da on nije zavrsio,pa je teg pao na grudi...
Po njegovim recima, ODSKOCIO JE DVA PUTA DOK SU LJUDI OKO NJEGA SHVATILI STA SE DESAVA!!!
Hvala Bogu,nije imao preloma,ALI 3 MESECA NIJE MOGAO DA DISE KAKO TREBA ,JER JE IMAMO STRAHOVITE BOLOVE.
Vise ne koristi ovaj hvat.....
aragorn:
Ako imas neko iskustvo u vezi pitanja,podeli sa nama.
Milane?
Bas me interesuje,jer uopste nisu pretrenirani, a treniraju 6 dana u nedelji razne varijante trzaja i izbacaja?
Rade veliki obim,pa me interesuje kako im uspeva....
Milan J:
Ne zelim da se izjasnim za dizacki trening, ali za logiku dizackog treninga u powerliftingu boga mi hocu.
Imao sam neprijatno iskustvo da me trenira solidan dizacki trener (eh na pocetcima karijere). Primenjivao je doktrine oz olimpijskog dizanja u powerliftingu.
To je toliko pogresno da ja i dan danas kazem za njega da ako zelis da napredujes u powerliftingu slusaj sta dizacki trener kaze i uradi bas suprotno. Najveci biser je sto smo u petak uvece radili pocetne tezine za sve tri discipline a u subotu imali prvenstvo. Neopisiva glupost. Zamisli mene da u petak uvece pred svetsko prvenstvo cucnem 400, bencujem 270 i povucem 350 a za 15 sati se takmicim. Strasno
Dakle dizacki princip u powerliftingu - NE.
aragorn:
Auuuuuuuuuuuu.....ala je taj lud.....
Dobro si prosao, da se nisi povredio.
Milan J:
Ma covek nas sve ubedio da tako treba. A mi verovali na osnovu uspeha iz dizanja i stare iscepane CCCP trenerke
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju