ljudi nemojte da izvrcete stvari. niko nije rekao da su izbeglice krive za stanje u zemji , samo je ljudima cudno kako to da izbeglice (uzmimo primer beograd) zive bolje od beogradjana. imaju po dve tri nekretnine imaju stalno zaposlenje(znam 100 takvih primera) ... otkud to kad su im siptari sve oduzeli i zapalili???ili su stvarno toliko snalazljivi ? a mediji kad treba da prikazu izbeglice odu na adu da prikazu onih dve tri bedne
porodice koje verovatno ni na kosovu nisu ziveli u boljim uslovima. imam i ja rodjake sa kosova samo oni ne lazu pa lepo kazu kakvo je stanje bilo. zasto ne bih prodao kucu siptru po duploj ceni i sa tim kapitalom pobegao u BG. jos kao klincu mi je bilo cudno kada nam je u razred 99 dosao decko sa kosova ciji su roditelji kupili kucu i otvorili kafic na bezanijskoj kosi a on nam prosipao pricu da su mu siptari sve zapalili
pa izgleda da su dole svi bili milioneri, kad su dosli u beograd i za prodatu kucu u npr bujanovcu kupio dva stana u BG!?!
ljudi kosovo je davno prodato davno !!!
Kosovo je oteto!!!
Cinjenica je da je veliki broj Srba prodao imanja i kuce siptarima,ali verovatno ne zato sto su hteli,nego jer su morali i zato sto su se plasili za svoju sigurnost...NATO je okupirao zemlju '99,siptarima je omoguceno da rade sta hoce,i ljudi su,iako to ne opravdavam i ne podrzavam,poceli iz straha da prihvataju astronomske ponude za svoje kuce i imanja...
Jos '99 i 2000. i nije bilo toliko slucajeva prodaje,jer su ljudi jos verovali da Kosovo ne moze da napravi secesiju...Tek kad su poceli da shvataju da se ova vlast nece boriti za njih i Kosovo,vec za EU i svoje guzice,pocelo je masovnije iseljavanje i prodaja,...
jbg kao i sto je uobicajeno,Srbi se nikad ne drze zajedno...Da su svi ostali i da niko nije prodao,bilo bi potpuno drugacije...Ovako nadje se jedan,pa za njim i drugi,i onda svi pomisle "sto bi ja jedini ostao medju siptarima,daj da prodam..."
jbg