Ostalo > Offtopic
Studiranje u Americi/Kanadi
MarK3:
--- Citat: vlado0550 Avgust 02, 2011, 11:48:17 pre podne ---kako mislis plata u vojsci i nije nesto - pa te 2500$ nece nigdje lakse zaraditi, ako ih i zaradi, plus u vojski imas i hranu i spavanje, a naravno da nece cijeli zivot biti u vojski, naglasio sam i to opet ponavljam znam 100% da ti oni finansiraju koledz, pa kad zavrsisi trazis posao u struci, znam mnoge koji su dosli samo da im finansiraju koledz, tako da ta prica o zacaranom krugom, bez ljutnje, nema veze sa zivotom...
e sad to za apliciranje u vojsku nisam siguran kako ide, znam da su nekima, izmedju ostalih i meni nudili tu opciju, a nemam drzavljastvo...
--- Kraj citata ---
da li ti racunac na tih 2500$ porez, troskove za svakodnevni zivot, stan itd? Jedino ako ne zivis u nekoj kasarni ili sta ti ja znam... opet jako diskutabilno... oni ti ne finansiraju koledz 100%, nisu ludi da to rade, verovatno daju najboljima ali svakoj dzudzi da plate koledz ne pije vodu... postoje studentski krediti koje vracas kasnije dok radis itd...
vlado0550:
druze, ako neko nema porez onda je to vojska i ako ima onda je minimalan i naravno da ces zivjeti u vojnoj bazi, a ne u kasarni, kako ti to kazes, a jel ti racunas porez na 1000$ koje ces zaraditi kao recimo konobar i troskove za svakodnevni zivot, ja ti kazem da imas cistih 2500$ od vojske, a i za koledz ti po treci put ponavljam, znam dakle 100% da ti placaju koledz, nema tu najbolji, nego svima koji redovno daju ispite...
btw- mene to i ne zanima jer trunutno imam dobar posao, ali stavrno nemem razloga da pricam napamet...
Francuz:
Prvi put cujem ovo za vojsku. Sad pricam napamet, ali zar ako si clan vojske, to znaci da mogu da te regrutuje kad god zele? Drugo, ne svidja mi se posao gde moram da se selim non-stop (nisam siguran da je vojska takva, mada pretpostavljam).
A i tih 2500$ nije neki ozbiljan novac. Nije ni los za pocetak, al to nije dovoljno za normalan zivot tamo. To je mozda nekih 15$ po satu rada, kelnerisanje je skoro isto toliko placeno.
Odlicno je sto placaju koledz, ako placaju, mada opet pitanje je kakav je to koledz? Jer ipak tamo ima desetine hiljada koledza.
Francuz:
Evo sta mi je rekao drug iz Amerike. Citiram:
"ma jok netrebabaju ti sportski rezultati nikakvi to mozes samo da napises nesto bzvz kad da si igrao nesto veliko i tako to...
neradim u struci al placaju do jaja..msm do jaja u poredjenju sa srbijom..placaju me svakog petka ..
a skola kao skola je sprdnja i laganaj je mnogo i do jaja je zurke noin stop ribe pijancenja..a opet ume i smor da ti bude..sve zavisi..
mogu na fudbal da ti nadjem skolu ovde u californiji..
mene je kosta prva godina okjo 15 000 $ +sto sam ima i stipendiju na toj skoli ...zato sam se i odselio nisam imao vise da placam...
mozes uvek da nadjes da zivis kod nekih ljudi u tom gradu za dz pa im za uzvrat cistis oko kuce i pomazes tako malo tako su moja dva ortaka nasli..ovde kod mene je do jaja..bas bas, mogo bi mozda i link od skole da ti dam pa da portazis email ili broj od trenera panjega da kontaktiras..a za americki fudbal nemoj ni da pomisljas ti ljudi suu 6puta vec od obicnih ljudi..:)"
vlado0550:
--- Citat: Francuz Avgust 02, 2011, 02:39:29 posle podne ---Prvi put cujem ovo za vojsku. Sad pricam napamet, ali zar ako si clan vojske, to znaci da mogu da te regrutuje kad god zele? Drugo, ne svidja mi se posao gde moram da se selim non-stop (nisam siguran da je vojska takva, mada pretpostavljam).
A i tih 2500$ nije neki ozbiljan novac. Nije ni los za pocetak, al to nije dovoljno za normalan zivot tamo. To je mozda nekih 15$ po satu rada, kelnerisanje je skoro isto toliko placeno.
Odlicno je sto placaju koledz, ako placaju, mada opet pitanje je kakav je to koledz? Jer ipak tamo ima desetine hiljada koledza.
--- Kraj citata ---
Ja sam ti predlozio kao jednu od opcija vojsku, pa ti sad vidi...
A ti ako zaradis vise od 2500$ u americi, ja cu ti poslati jos toliko mjesecno, hocu da kazem da imas prevelika ocekivanja, pa jel ti mislis da bi njihovi ljudi isli u vojsku za 2500$ da negdje drugo tako mogu zaraditi te pare, kako god razmisli dobro.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju