Ostalo > Offtopic

Studiranje u Americi/Kanadi

<< < (18/20) > >>

Francuz:

--- Citat: vlado0550  Avgust 03, 2011, 05:29:07 pre podne ---
--- Citat: Francuz  Avgust 02, 2011, 03:52:31 posle podne ---
--- Citat: sleepy  Avgust 02, 2011, 03:43:49 posle podne ---Sve zavisi sta radis u vojsci. Moj drug je u vojsci kao avio mehanicar sa srednjom skolom. Ima stan, zenu, dvoje dece, kola...lepo zivi. Al sad napusta vojsku zato sto kao civil moze da vise zaradi.

--- Kraj citata ---

Tako sam i pretpostavio. Tih 2500$ nama u Srbiji mozda izgleda mnogo, ali kod njih je to par stotina dolara vise od minimalca.

--- Kraj citata ---

Drug ja ti garantujem da ti neces zaraditi tih 2500$ u americi nema sanse, a i racunaj na to porez i troskove za zivot, stan na koji ces dati pola para, itd. da ne nabrajam, nema sanse da ti zaradis te pare, a i da zaradis nebi s time opstao u USA!

Ja ti ne kazem da ides u vojsku, ali kazem ti ono sto znam, da ti placaju sve i koledz, za koji ti neces nikada imati pare, osim ako ne izganjas neku stipendiju i pored toga treba da radis ko lud i da imas srece da sve to i uspje...

--- Kraj citata ---

Naravno druze, cenim tvoje misljenje, cak cu da se vise raspitam oko ovoga za vojsku. Mada, nemam nikog ko je bas u vojsku otisao.
Posto svaki dan pokusavam da udjem u kontakt sa sto vise ljudi koji su bili ili su tamo, sad su mi dvojica rekla da zive kod ljudi u kuci za dzabe, zauzvrat im sredjuju kucu i bastu. Sto je zanimljivo, kaze da to mozes da nadjes svaki dan, jer su Ameri mrcine, a ne znaju sta ce sa parama. Zive u Kaliforniji.

vlada sin:
Druze vidim da si zagrizao da ides. Jedan samo kolegijalni savet: uzmi lepo svesku i zapisuj tacku po tacku  svaki trosak i aspekt zivota koji mislis da ti odredjuje kvalitet istog ovde i u Americi ili negde drugde. Pazljivo prihvataj svaku informaciju i nemoj nista da uzimas zdravo za gotovo jer gde god da odes ti si stranac i niko te ne zarezuje 2 %. Kako god da odlucis zelim ti svu srecu,ali ako treba 10 puta meri pre nego preseces. Pozdrav

NPP:
Moj burazer je otišao pre par godina. Ovde je bio na DIF-u i igrao u Vojvodini FK. Tamo je završio koledž, dali su mu punu stipendiju, stan i hranu. Ima ovde puno ljudi kojima je to posao, tj u vezi su sa našima tamo, pa te oni ubace negde. Ali za ozbiljen koledž moraš i da si ozbiljan  igrač. Sve u svemu sada igra tamo, ima profesionalni ugovor i tako. S obzirom a oni imaju ligu od NG do leta planira da kao i njegovi saigrači igra na Bliskom Istoku drugi deo godine. Ono što hoću da ti kažem da su tamo sada sve više evropljani treneri i ako nisi dobar igrač, možda je neka druga opcija rešenje

Zica:
Ja sam u USA,California na sportskoj stipendiji.
pisite mi na email ako vas nesto zanima...
zacalukic@gmail.com

Francuz:
Dosta je proslo od ove teme, iskreno, malo sam je i zaboravio...
Sto se mene tice, nedostatak finansija za odlazak/dobra mogucnost da ovde zaradjujem su nekako ubacili Ameriku u drugi plan.
I dalje imam zelju da idem jer mi se smucio nas mentalitet, ponasanje, veze za posao, veze za ovo, veze za ono...

Videcemo. :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju