Citat: damirjam Maj 13, 2013, 07:58:26 pre podneda sam sebi naberes ljesnjaka,badema,oraha...ne kosta nista....a sto se radnje tice maslinovo ulje je od ovog sve najisplativije...A gde u gradu da berem?
da sam sebi naberes ljesnjaka,badema,oraha...ne kosta nista....a sto se radnje tice maslinovo ulje je od ovog sve najisplativije...
Citat: nodlocnost Maj 13, 2013, 05:21:32 posle podneCitat: damirjam Maj 13, 2013, 07:58:26 pre podneda sam sebi naberes ljesnjaka,badema,oraha...ne kosta nista....a sto se radnje tice maslinovo ulje je od ovog sve najisplativije...A gde u gradu da berem?bro malo se salim...sada nemas gdje nabrati...ali kad orah rodi vjeruj da ima da se nabere..i ljesnjak takodje....deri maslinovo...ja kupim sebi ekstra djevicansko i miran sam....jest malo skuplje ali barem znas sta uzimas....
TheOmega 3 najiplativije i najjednostavnije za konzumirati. I sto se tice kvalitete siguran si sta uzimas, dok kod kupovine maslinovog ulja nikad nisi siguran sta kupujes. Ali nemoj se samo na jedan izvor masti ogranicavati.
Efficiency of Conversion of ALA. Estimates of the conversion of ALA to EPA range from 0.2% to 8%,with young women showing a conversion rate as high as 21%. Conversion of ALA to DPA is estimated at 0.13% to 6%, with women showing a conversion rate on the higher end (6%).ALA conversion to DHA appears to be limited in humans, with most studies showing a conversion rate of about 0.05%, although one study reported a figure of 4%.Here again, young women appear to convert more ALA to DHA than men do – as much as 9% of ingested ALA may be converted to DHA in young women.
Da li kao obrok van kuce moze da prodje belo meso + 3 omege, znaci bez salate? Jer mi je lakse nego da nosim ciniju. Naravno, kad ne unosim UH u tom obroku.