Februar 07, 2026, 06:37:14 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.643 poruka u 18.805 tema - 21.052 članova - Poslednji član: Guerilla
X3MShop banner

Autor Tema: Blic pitanja!  (Pročitano 4703151 puta)

Van mreže BOGISHA

• Cruiserweight Member
  • Sve je to od loseg vina
Odg: Blic pitanja!
« Odgovor #13560 poslato: April 12, 2022, 12:21:36 posle podne »
da li se sme piti hladno cedjeno ulje, maslinovo, laneno ?
na primer popiti 5-6 supenih dnevno, podeliti u dva obroka?
posto nisam ljubitelj orasastih plodova, a nekad i nadimaju...
Uzmi lepo ko sav normalan svet začini salatu sa tim, dodaj jabukovo sirće, so, biber po želji i čiča miča gotova je priča.  ;D

Van mreže ljubogrk

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #13561 poslato: April 18, 2022, 01:26:58 posle podne »
sta mislite o heljdinim ili prosenim pahuljicama kao zamenu za ovsene koje mi smetaju? da li je to ok izbor za dorucak? ne znam koliko imaju GI index, hteo sam kukuruzne corn flakes, ali sam procitao da one nikako nisu dobre za prvi obrok

Van mreže midzi

• Middleweight Member
« Odgovor #13562 poslato: April 18, 2022, 08:07:54 posle podne »
sta mislite o heljdinim ili prosenim pahuljicama kao zamenu za ovsene koje mi smetaju? da li je to ok izbor za dorucak? ne znam koliko imaju GI index, hteo sam kukuruzne corn flakes, ali sam procitao da one nikako nisu dobre za prvi obrok
Zasto da ne probaj ako ti ne smetaju i one cepaj.
Neces jesti samo njih pa da brines zbog GI indexa, dodaj whey, jaja, cimet, kakao, badem. Opcija milion.
Mozes cak da probas kinou, proso.
A kornfleks ne bih preporucio.

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #13563 poslato: April 18, 2022, 08:32:37 posle podne »
alteriraj, nemoj nikada jedan te isti izvor uh... mozes jedne nedelje jedno, druge drugo i tako...

Van mreže ljubogrk

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #13564 poslato: April 26, 2022, 05:01:49 posle podne »
Ako je neko mrsave gradje, a ima sala na stomaku, i to poprilicno. Da li prvo da ide na dijetu i deficit da skine to salo, pa tek onda masa ili cista ishrana i suficit i pakovanje?

Van mreže Pirat

« Odgovor #13565 poslato: April 26, 2022, 05:11:50 posle podne »
naucis da vezbas prvo , osnovne pokrete moras znati (cucanj, presovi bucicama , sipkom, veslanja u pretklonu itd) a dopunis trening masinama, to ti je jedno od 4 meseci do pola godine konstantne posvecenosti... u tom periodu jedes koliko god mozes koncipirano po makrosima, ne robuj kalorijama...  za to vreme ces dobiti tonus misicni i malo obime, posle toga ides na skidanje viska , pa tako cirkularno po kalorijskom unosu i naravno nutritivnom... problem je svih zapustenih tela sto hocete sve odmah i sad, ovo pisem jer onda nastaju drugi problemi... znaci planove transformacija u natural rezimima nakon takvih zapustanja tipa ektomorf sa stomakom, ili ugojena svinja ne planirati ispod godinu , godinu i po... gde se ukomponuje nekoliko naizmenichinh faza deficita i suficita, nekome je potrebno i vise...

Van mreže motorbike33

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #13566 poslato: April 27, 2022, 05:09:07 posle podne »
Kako razlikujete zamor cns-a i telo kome treba diet break ili odmor od dijete?

Van mreže Pirat

« Odgovor #13567 poslato: April 27, 2022, 07:37:13 posle podne »
Individualno je...
Cns - gubitak koncentracije, razdrazljivost, los san... i nastaje ako si preterao sa treningom
Odmor od dijete je skoro uvek zbog potrebe mozga za ukusnom hranom i vezan je za lose dopaminske nivoe, to maltretiranje mozga da ga saltas iz jednog rezima u drugi, je samo drkanje i totalni idle u postizanju cilja. A ukratko cu opisati i zasto jer nekome moze koristiti...
Telo ima jednu jakk zanemarljivu moc adaptacije, koju dosta ljudi pogresno koristi ili ne koristi uopste.
Zapravo nakon prilagodjavanja tela na zdravu ishranu, svaki skok dopamina nekim dzankom mi narusava ravnotezu, posle moram da se borim sa potrebom da to ne ponovim i da mi prethodni obroci opet  budu dovoljni - u prevodu tebj treba bolje koncipirana ishrana po energetskim makrosima, bolji prisup kuhinji, ili nesto drugo bolje u zivotu inace se samo vrtis u krug...

Naravno prelaz na cistu ishrani tj FUNKCIONALNU da jedes ono sto ti treba, jeste duzi proces i ne ide se naglo , ali se tome tezi da se postigne i bude disciplinovan i naravno treba biti svestan i tih dzankova , da bi znak sta te ceka posle... i to je disciplina...
Nema nazalost drugog nacina, neke stvari se prastaju na hemiji, unosenju insulina i ostalih egzotika alj princip je i dalje isti.
« Poslednja izmena: April 27, 2022, 07:42:55 posle podne pirat »

Van mreže motorbike33

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #13568 poslato: April 27, 2022, 07:59:36 posle podne »
Ne znam sa cime da povezem onda recimo dve situacije.
1.Par dana sve ekstra,energija top,i odjednom sutradan od ujutru,sve tesko,lose raspolozenje,energija nula.
2.Konkretno primetio u zadjnih mesec dana dijete par treninga bas bilo na ivici,vec posle 15-20 minuta sam se osecao kao da me pregazio voz i onda samo kuca i krevet sta cu drugo.A nekad na mng manje hrane recimo i hidrata i duzoj dijeti nije bilo takvih situacija.(jedino je trening mozda bio malo slabijeg intenziteta ali ne nesto drasticno)

Van mreže Pirat

« Odgovor #13569 poslato: April 27, 2022, 08:18:06 posle podne »
brate napravi pauzu od treniranja, ili uradi deload mesec dana radi muscle mind connection to uvek moze da se vezba i u napredi, digni uh, masti... mislim odmor od dijete...  sta to znaci- idem sada da jedem bureke, cevape, cokolade, mekove, sendvice, pizze... pa cu posle da nastavim po planu... nema od toga nista, planirati neki takav obrok od koga mozes da se osetis bolje malo ali da ostanes na traci, to je vec druga prica, ili da ubacis slaninicu uz tu kajganu ujutru ... ali opet moras da se vracas kad tada svojevoljno ili zbog vage i ogledala na bazu... vrlo prosto, sada na tebi je koliko mislis da mozes da ne narusavas ritam...

Citat
.Par dana sve ekstra,energija top,i odjednom sutradan od ujutru,sve tesko,lose raspolozenje,energija nula.

ovo ne mora da ima veze sa treingom i ishranom uopste... mozes proveriti hormone ako nesto smeta, evo Stevdza  uvek baci oko na tumacenje nalaza ili Pedjos, pa otklonis i te uzroke...

Van mreže motorbike33

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #13570 poslato: April 27, 2022, 08:25:20 posle podne »
Ne ne na diet break sam mislio bukvalno ako sam na 100-150g uh neki duzi period samo da se poveca za tipa 100 ili 150uh na dnevnom nivou naravno iz istih kompleksnih uh.

Van mreže Pirat

« Odgovor #13571 poslato: April 27, 2022, 09:00:01 posle podne »
Trebalo bi odradis hormone definitivno, dosta mladih u tvojim godinama ima los odnos testosterona, tako da je svaka dalja prica suvisna, ovamo se na pp vec danima zalis na osteoporozu, lece te jutjuberi, nije dobro, to sa neraspolozenjem sve navodi na low T, tako da je svaka prica dalje suvisna bez tih nalaza

Van mreže motorbike33

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #13572 poslato: April 27, 2022, 09:29:07 posle podne »
Odradicemo jbg sve to kosta,u medjuvremenu moras da preduzimas nesto.Ja nista ne prepustam slucaju,volim sa svih izvora da cuejm.Al ipet nece ni ti nalazi da mi rese problem to su samo rezultati.Mora nesto da se menja u stilu zivota.

Van mreže Pirat

« Odgovor #13573 poslato: April 27, 2022, 09:56:04 posle podne »
ma gluposti... umobolne gluposti... osteoporoza jer ti neko na osnovu slike konstatovao rotirane kukove, neaktivan trup i gluteus...  i ti si sada poceo da zatezes guzicu , odmah poboljsanje, o jebem ti zivot... ne trosim vise vreme na ovo

Van mreže motorbike33

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #13574 poslato: April 27, 2022, 10:05:19 posle podne »
Ne kapiram.Izvni sto ne lezim kuci i cekam da mi se neki problem magicno resi.Za mene nije glupost ako preduzmem sve sto je u moj moci makar to bilo i stiskanje guzice jer sigurno nisi na gubitku to je 15-20min dnevno moze samo da ti bude bolje.
Ko je pomenuo osteoporozu