Ostalo > Offtopic

Jaja, vladimir faca, ljuske, biljni proteini, fakultet, napusavanja, suocavanja.

<< < (2/9) > >>

Vladimir 80:
Da za obrok sa mesom sam vec objasnio kako sam dobijo racunicu, a za obrok 2,pa zar prosecno belance ne sadrzi 11 gr.prot. znaci 5 belanaca daju 55 gr.prot.tako i pise ako se ne varam. ;)... e sada ja u ovaj iznos nisam racunaon 2 zumanceta...znaci moze samo biti vise od 55 gr.prot. manje nikako.

S T E F A N:
Druze, ne racunas proteine biljnog porekla u dnevni unos, jer ti proteini nisu kompletni, nemaju potpun aminokiselinski sastav pa ih nema svrhe racunati...
Celo jaje ima 11 gr proteina, i to neko veliko, sve zavisi, dok belance, ja licno racunam 4 gr. ;)

sky:
Jaje na 100g ima 12,3g proteina.

Vladimir 80:
Zbog zurbe u kucanju pogresih. 100 gr.ovsenih sadrzi 14 gr.prot.a ne 16. izvinjavam se...potrudicu se da nadjem ovu tbelu i postavim je,mada se vrednosti za namernice razlikuju od tabele do tabele,ima i onih koje daju drugacije vrednosti svakako,sve u svemu ova racunica mene dobro przi, Stefane msm. da jeste neki vid low carb dijete. Uglavnom je fora u rotaciji UH. malo cu vise da pojacam zdrave masti samo u danima sa niskim uh.Pice,tortilje,hleb,masno,slatko,tj.kolaci i te zajebancije,sokovi,domaci sirevi i ostala domaca radinost je izbrisana sa menija. Jelovnik mi se sastoji kao sto je navedeno od Belog mesa,belanaca i junetine,sto se izvora proteina tice. Uh. izvor beli i smedji pirinac i obavezno ovsene. Masti sirovi lesnik,ponekad kasika maslinovpog ulja,i omega 3.

milan0507:
Bice da gresis.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju