Avgust 07, 2025, 01:11:32 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.662 poruka u 18.817 tema - 21.042 članova - Poslednji član: Angelbeem
X3MShop banner

Autor Tema: Koliko maximalno wheya dnevno  (Pročitano 13795 puta)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Koliko maximalno wheya dnevno
« Odgovor #45 poslato: Avgust 05, 2025, 10:51:07 pre podne »
Da, možda je bolje da se pojača Casein na 50gr nego da ga mešam sa Whey Proteinom. Pošto ne znam da Whey ne protrči samo kroz digestivni trakt bez velikog iskorišćenja...

ma nije to bas tako jednostavan fiz proces kako se nekada pricalo.
Najblja ti je opcija ako to vec hoces da stavis 30 gr whey (ne znam koji whey uzimas uopste) i 10-15 gr casseina
50 gr caseina je veoma tesko za digestvini trakt, a jos ako je calcium kazeinat...to je tempirana boNba i to organizam nije u mogucnosti da apsorubuje

Van mreže Pirat

« Odgovor #46 poslato: Avgust 05, 2025, 11:54:31 pre podne »
to "protrci" moze da bude samo ako se proseres od whey-a... Na koji god nacin da konzumiras da ne izaziva stomacne tegobe, bice iskoriscen, jer to kada se apsorbuje preko creva ide dalje normalnim tokom, kao i bilo koji protein. Ali nadutost, gasovi, prolivi itd, to je vec znak da apsorbcija nije dobra.

Van mreže THEROCK

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #47 poslato: danas u 01:09:20 pre podne »
Nemam problema sa probavom i ne dobija dijareje od whey-a ili Caseina. Whey je izolat a Casein neman pojma tacnom mora da vidim sta piše na pakovanju tačno.
Znam da je misceralni i nažalost ništa više ali problema nikakvih.

Meni treba zamena za proteinski obrok kad sam u pokretu i kad nemam mogućnosti da spremim nosim sa sobom. Prasak je nekako najlakše uzeti za minut i dalje

Van mreže Pirat

« Odgovor #48 poslato: danas u 11:57:41 pre podne »
uvek je pozeljno sa nekim uh da se malo pusti ins, pogotovo ako si na masi. Ako je cilj skidanje kila onda malo veci proteinski unos pa u skladu sa time, orasaste masti iz badema i vlakna mogu pomoci da se maskira glad. Sve to moze da se samelje pa uz prasak. Kazein iskreno ne bih koristio ni u jednom scenariju. Inferiorniji oblik proteina i tu se prica zavrsava sa njim. Zasto unositi instant hranu, superfood, ako ce da ti se ponasa u organizmu cak i losije nego prava hrana. Umesto tog kazeina bih tokom dana ili uvece pojeo 5 belanaca sa nekom salatom i sakom badema. Sto se mene tice kazein nula bodova.