Ostalo > Offtopic
Rasprava sa Dijanove teme...
Harly:
evo da se i ja javin.
nisan neki zaljubljenik u bb, ali jako volim sport i uvik san nesto trenira i povremeno zna otic u teretanu ako je nebi imao u sklopu treninga.
vec neko vrime razmisljan i odlucija san upisat se u dijana.. no tek za nekih desetak dana... zanima me, jer sam negdje procitao da se dobije tjedan dana besplatno.. pa ako tko zna jeli to ide po upisu.. znaci platis, i posto ti je prvi put dobijes tjedan dana besplatno ili mozes doc tjedana dana i odradit pa se tek onda upisat.
@soksy.... vjerujem da ti je problem ledja u nepravilnom radu.. najcesce se dogadja ako nepravilno radis onu spravu ka veslanje.. kako god se to zvalo.... lumbarni dio kraljeznice trpi i dolazi do ostecenja diskova, te su zivci podlozni ukljestenjima zbog posmicanja diskova i kraljezaka koji vise ne prijanjaju savrseno.... potrebno je detaljno ojacati misice donjeg djela ledja kako bi smanjila opterecenje kraljeznice.
Soksy:
Hej Harly, tek sam sad pročitala tvoju poruku i tila sam ti zahvalit. Mislim da misliš na ergometar, njega učestalo ne radim, nego mislim da mi je to kad radim donje trbušne, zna bit neugodna bol. Ne znam uopće šta da radim.Eto pa kad mi netko kaže šta će ti trener?
Harly:
ne mislim na ergometar.... ergometar nije toliko zahtjevan za ledja jer se koriste i noge.... mislim na spravu gdje drzis noge ispruzene i koristis samo ruke i ledja za povlacenje. tako da u kracem roku je vjerovatno to problem, a ergometar da bi utjecao treba koristit malo duzi period.. recimo godinu dana..
ja inace imam taj problem jer sam trenirao veslanje duzi niz godina i kao vecina veslaca iman ostecene tj. izlizane diskove. bolovi su bili strasni, nekad bi ukljestenje zivca bilo takvo da po sat-dva nebi se smija pomaknit. i kako si trbusnjake spomenila... zbog tog ostecenja ja san u potpunosti izbacio vjezbanje trbusne skupine misica. naprosto prevelika bol.
problem sam ublazio vjezbanjem ciljanih skupina misica ledja koje sam naucion na fizioterapiji. vjezbe se izvode kod kuce bez ikakvih pomagala. obicno vjezbanje na tlu. nakon 2-3 mjeseca san vec moga napravit seriju trbusnih bez bolova.
sada u dijana kad dodjem imam namjeru uhvatit nekog privatnog trenera da mi slozi poseban trening upravo zbog kranjeznice..... tu je najvazniji po mom misljenju raspored sprava i vjerovatno izbacit pojedine sprave koje opterecuju kraljeznicu na neko vrijeme.
Soksy:
Aha, znam na koju misliš spravu! Sad je još dobro, mene ti to iznenada uhvati. Baš tupa bol. Kažeš da ćeš se uvatiti trenera, pa to bi ti bilo pametno, bar ja mislim, sinoć sam se tako izguštirala u teretani jer nisam mogla ić tjedan dana, ne da sam bila mokra, nego sam doslovce guštala trenirat. Ima dana kad imam toliko snage da je to čudo jedno. :D
Soksy:
Jedva čekam i večeras u teretanu, kad se vratim iza posla, malo odmorim i onda idem! Recimo, sinoć nisam radila donje trbušne i ne boli me ništa, ali kad budem večeras radila baš me zanima šta će bit sutra, oće li me bolit. To mi je jedini problem, a što je najtragičnije kod mene, trbušnjaci su mi najvažnji, odnosno, smatram da mi je trbuh najproblematičniji dio. Sve drugo smatram da je u redu, osim njega. Nikako ga dovest u red!! :( :?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju