General Bodybuilding Discussion > Članci

JUMP BIBLE-DETALJNA STUDIJA O ODRAZU I NAČINIMA ZA NJEGOVO POBOLJŠAVANJE

<< < (4/8) > >>

Lazar S:
Je li pirate znaci onaj program gore sto sam ja postavio nije dobar zato sto se radi i snaga i pliometrija u jednom treningu?
Ovo sam hteo da radim 2 puta nedeljno i da razmak izmedju treninga bude 2 dana od suplemenata sam planirao da ubacim kre alkalyn i glutamin

Pirat:
Pa sta ce ti rumunsko dizanje i cucanj na kraju te price? Pliometrija se radi 3 puta nedeljno

Pantastic:
Nazalost treneri nasih vrhunskih sportista cesto u takmicarskom periodu kazu da treba trenirati 70-80% od maksimuma umesto da se trenira 100% maksimuma ali manjim obimom, ovako treniraju da budu slabi, ali da ne skrecem sa teme.
Takodje, bio sam svedok povreda zglobova i ostecenja hrskavice i sl. gomile mladih sportista koji su upraznjavali tada popularan AIR ALERT program sto i ne iznenadjuje obzirom da u jednom momentu prilikom izvodjenja tog programa ima i oko 1000 kontakata sa tlom u jednoj trenaznoj sesiji.
U Bibliji skocnosti pri kraju autor navodi primere programa gde kombinuju trening sa tegovima i pliometriju  na istom treningu, to je odeljak: The Time Efficiency Workout i Complete Advanced Workout. U svakom slucaju bilo koji trening protokol da upraznjavamo (sa ili bez tegova) nakon 12 nedelja ce izgubiti na snazi i potrebno ga je menjati sa necim drugim. Ja bi pruzio sansu kopleks.kontrast treningu...
U onom aploudovanom fajlu ima zanimljiv predlog kako da uz pomoc elektrostimulacije moze da se razvije vertikalna skocnost na nacin da se minimalizuje opterecenje na zglobove.
Sto se tice vezbi za razvoj skocnosti rekao bih uzmes olimpijsku sipku  :) i krenes: nabacaj, trzaj, cucanj, mrtvo dizanje.
Poz

Lazar S:
Pa valjda se bolji efekat postiže kad se radi pliometrija i snaga u isto vreme,kada sam čitao onaj tekst jump bible pročitao dam da su sportisti imali znatno bolje rezultate kada su radili pliometriju i snagu samo pliometrija im je poboljšala odraz za 3 cm samo, vežbe snage isto 3 cm a vežbe snage + pliometrija 10 cm, zbog toga sam ubacio cucanj i mrtvo.

Pedja_Petrovic:

--- Citat: pirat  Mart 12, 2016, 09:20:42 posle podne ---Pitao sam Panstastica...
 inace slazem se da treba raditi na indexu snage u te svrhe ali , da li j epametno spajati trening snage i pliometriju u jednom ? i to ovak okako si opisao... mislim da je to smrt za zglobove... pa cak i visoko treninrani vezbaci na aas u  izdvajaju te komponente ili prvo dizu snagu da bi krenuli sa pliometrijom... tj u potpunosti diferenciraju ta dva cilkusa...

--- Kraj citata ---

bravo
naranvo da je NOTORNA glupost i izmedju treninga sange i plio treinga,mora da bude period od 48 sati

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju